Discussió:Teoria de la relativitat

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Bon vespre!, algú sap si una persona que viatges durant 15 anys a la velocitat de la llum per l'espai i després tornes a la terra, seria molt més jove que les persones de la seva edat que es quedàren a la terra?. Per què?. agraïnt la vostra atenció s'acomïada: maria de Mallorca--80.58.40.172 23:41 26 jun, 2005 (UTC)

Doncs si, si una persona viatjes durant 15 anys terrestes a velocitats proximes a la de la llum, la relativitat exclou poder arribar a la velocitat de la llum, la percepcio del temps que ella tindria seria diferent a la que tindria una persona que hagues estat a la terra. El rellotge de la persona de la terra diria que han passat 15 anys pero el rellotge de la persona de la nau diria que n'han passat menys. Quan deiem que el temps es relatiu significa precisament aixó que es relatiu a qui el mesura. Si entre dues persones que mesuren el temps entre dos esdevenimets hi ha un moviment relatiu, o sigui una es mou respecte l'altre o l'altre respecte l'un, el temps que mediran entre els dos esdeveniments es diferent.


Suposem que a l'astronauta que viatja a la velocitat pròxima a la de la llum li creix la barba. Suposem que l'esdeveniment 1 es que l'astronaut s'afeita i l'esdevenimet dos es el dia que es torna a afeitar. L'observador de la terra que te un telescopi molt potent veu que l'astronauta s'ha afeitat amb una diferencia de quatre dies quan per l'astronauta de la nau especial nomes n'ha passat un. Dir que el temps es relatiu significa precisament aixó.

Per una explicació tecnicament més acurada busca sobre la Paradoxa dels bessons.

La proporcio del temps entre el de la nau i la terra es el que el factor gamma i depen de la relació entre la velociat dels sistemes

gamma = 1/(ArrelQuadrada(1-(v2/c2)))

T'ho poso de memoria per referencies exactes Buscar Transformacions de Lorenz

Obtingut de "http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:80.58.40.172"