Discussió:Universitat Politècnica de Catalunya

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No sé què hi pinta la traducció al castellà del nom. --Josep_Arias_i_López (parlam?) 02:11, 2 febr 2007 (CET)

Doncs no hi pinta res. A la versió espanyola del web tampoc hi diu pas "Universidad Politécnica de Cataluña", és a dir no tenen doble denominació. Enric 10:40, 2 febr 2007 (CET)

Una pàgina orfe vol el seu ajut[modifica]

Benvolguts autors de l’Article de Wikipedia “ Universitat Politècnica de Catalunya ”. Els hi demanaria que entressin a l’Article “Teoria TK de proporcions visuals”, ja que fa esmen al seu, per tal de que estudiessin la possibilitat d’establir-hi un lligam. Resto a la seva disposició per a qualsevol dubte. Cordialment. espaisNT --EspaisNT (disc.) 12:48, 9 set 2011 (CEST)[respon]

ja hi ha enllaç.--Jordiferrer (disc.) 09:07, 27 des 2011 (CET)[respon]

Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia[modifica]

--Bestiasonica (disc.) 18:16, 24 des 2011 (CET)[respon]

Frase òbvia poc enciclopèdica[modifica]

S'acaba d'introduir la frase següent "La UPC transfereix tecnologia i coneixement a les empreses i a la societat i basa la formació que imparteix en el rigor, la innovació, la interdisciplinarietat i la internacionalització.", que calca una frase semblant que ja s'ha tret.

Aquesta mena d'afirmacions, que estan molt bé en la web de la institució, no aporten cap informació al lector, perquè que la universitat pretén impartir una formació rigorosa ja es dóna per suposat. Seria com dir que "la universitat té professors i estudiants" o "les aules tenen porta per entrar-hi": tot això ho compleix qualsevol universitat.

Una altra cosa seria si es cités alguna font fiable segons la qual transferir tecnologia o ser interdisciplinari (o tenir aules amb porta) fos una característica d'aquesta universitat que no tenen les altres.

Trec la frase.--Pere prlpz (disc.) 14:35, 4 maig 2012 (CEST)[respon]

Rànquings i fonts primàries[modifica]

Hi ha tot un apartat de rànquings referenciat en fonts primàries, que són els webs d'aquests mateixos rànquings. L'enllaç a la font original és il·lustratiu i és útil per verificabilitat, però cal una referència a una font fiable independent de la UPC i de qui fa el rànquing que parli de la posició de la UPC en aquests rànquings.

Alternativament, si algun dels rànquings fos admissible per si mateix (o sigui, si hi hagués o es pogués fer un article sobre el rànquing, amb referències a fonts fiables independents del rànquing i dels que hi surten), aleshores potser no caldria una referència per esmentar la posició d'una universitat en aquell rànquing.

Ara bé, si no es troben les referències, proposo treure l'apartat de rànquings.--Pere prlpz (disc.) 13:37, 9 nov 2012 (CET)[respon]


No em queda clar com trobar aquestes referència més enllà de les pròpies fonts que ja es citen. Alternativament, es podria afegir com dius, articles apareguts a la premsa sobre el posicionament de la UPC en un determinat rànquing, posem per cas aquest: http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20120928/54351284531/la-upc-primera-universidad-politecnica-estatal-en-el-ranking-sir-world-report.html

He vist que altres universitats, la UPF, per exemple, inclou unes referències a rànquings sense citar fonts independents: http://ca.wikipedia.org/wiki/UPF#R.C3.A0nquings_universitaris.

Gràcies per avisar sobre la Pompeu Fabra. Ja està marcat i avisat a la discussió i a l'usuari que hi va posar aquests rànquings. Si trobes una cosa així en qualsevol altra institució ho pots fer tu mateix, si vols.
L'article aquest de la Vanguàrdia, tot i una mica justet, va en la línia de les referències que calen. Un sol breu al web d'un diari, que reprodueix una nota d'una agència que sembla estar reproduint una nota de premsa de la mateixa universitat acaba essent gairebé una autoreferència, però ja és una millora. Si hi ha més articles i que siguin més independents, millor, perquè poden acabar essent un bon indici de la cobertura mediàtica de la posició de la UPC en un determinat rànquing. Encara millor seria que, per exemple, els llibres o els articles acadèmics sobre el sistema universitari català o espanyol parlessin de la posició de la UPC en aquests rànquings.--Pere prlpz (disc.) 13:58, 16 nov 2012 (CET)[respon]

Estat[modifica]

Catalunya no és un estat, així que ho he canviat a l´article. He posat localització "Barcelona, Catalunya" i el estat, Espanya. --L´Esplanada (disc.) 23:44, 25 feb 2013 (CET)[respon]

Fusió[modifica]

--Medol (disc.) 23:46, 19 ago 2014 (CEST)[respon]

--Medol (disc.) 23:50, 19 ago 2014 (CEST)[respon]