Discussió:Vector (matemàtiques)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

de veritat en mates un vector es representa per la lletra sola, en un gruix normal? Jo diria que anava en negreta... --80.39.157.109 00:59, 22 mai 2006 (UTC)

Això va bastant a gust del consumidor: igual que per escriure els cossos hi ha qui fa servir negreta als articles i barrada a la pissarra (Serre, per exemple), hi ha qui només usa negreta i hi ha qui només usa barrada. En tot cas la notació més habitual en el cas dels cossos és amb la barrada i en matemàtiques, pels vectors la que jo veig més sovint és la lletra sola amb gruix normal. Ara, tots els tipus de notació són acceptables mentre es pugui llegir l'article que tens entre mans...--Xtv (que dius que què?) 01:10, 22 mai 2006 (UTC)
Depèn també del lloc. A la viquipèdia angloparlant ho fan tot amb negretes. A la castellana en canvi intenten usar sempre fletxetes. Jo crec que en una enciclopèdia el que no podem fer és escriure-ho igual (amb lletra sola).--SMP (missatges) 12:41, 22 mai 2006 (UTC)
Tot i que és cert que la majoria de pàgines de l'anglesa usen la negreta, també n'hi ha que ho escriuen sense més, tal com jo deia. Per exemple: en:Examples_of_vector_spaces. Tanmateix, m'he fixat que a l'anglesa la notació que fan servir pels cossos també sol ser la negreta, quan generlament als articles es fa servir la versió barrada, o sigui que tampoc me la prendria com a versió infalible. Estic d'acord però que escriure-ho sense ressaltar-ho podria confondre a gent no habituada a la notació, però en la meva opinió, la de la fletxeta a sobre no em convenç gens, juntament amb la de subratllar el vector, són les dues formes que menys he vist (les he vistes?) a la carrera. Si ho volem ressaltar, jo optaria per la negreta i mantindria el paràgraf del conflicte de notacions... (Nota: se m'ha petat l'ordinador, amb la qual cosa estaré uns dies sense poder discutir pros i contres de les propostes...).--Xtv (que dius que què?) 19:46, 22 mai 2006 (UTC)
D'acord, jo em pensava que seria millor, ni que fos per proximitat cultural, siguir el sistema de fletxetes tal i com usen a la viquipèdia en castellà. De qualsevol manera m'hi he fixat i el sistema de negretes també s'utilitza en altres enciclopèdies com la GEC, per exemple [1], de manera que en quant pugui inentaré canviar els articles que tinguin aquell sistema per aquest. Tot i això, jo aquest article no el tocaria gaire, perquè justament està fet per a explicar totes les possibilitats d'escriptura que pot tenir un vector.--SMP (missatges) 13:09, 23 mai 2006 (UTC)
PD:Per cert, jo mantindria la notació dels cossos com a lletres barrades, perquè crec que és més usual que usar negreta-cursiva encara que aquesta sigui la forma que hagin preferit els viquipedistes angloparlants. Podem fer un "mix", per tant, entre la nomenclatura castellana i anglesa fa l'ullet .--SMP (missatges) 13:18, 23 mai 2006 (UTC)


Aquest article s'hauria de fusionar amb vector (física). Plàcid Pérez Bru 21:58, 11 jul 2006 (UTC)