Discussió:Wòlofs

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Què vol dir «Els Wòlof (plural Wòlofs)». Crec que hauria de dir Els Wòlofs (singular Wòlof), encara que no és una dada precisa, ah! ja sé està traduït de l'anglès, llengua on alguns mot acabats en "-f" fan el plural en "-ves"! vaig a eliminar-ho. —Ludor ( respon aquí ) 14:26 1 ago, 2005 (UTC)

Canvis[modifica]

M'he carregat:

Es dediquen principalment a l’agricultura i estan dividits en tres classes: nobles (subdividits en nobles i propietaris), artesans i treballadors. Viuen en poblats de menys de mil persones amb cases de fang i sostre de palla.

Per una banda per què em sona com si digués "els catalans porten faixa i barretina i treballen principalment al tèxtil". Per què això de viure en poblats de menys de 1000 persones, quan són uns 5 milions de persones i una bona part viuen a Dakar i a altres ciutats és una visió massa antiga. I també la divisió en classes i el dedicar-se preferent-ment a l'agricultura. Potser amb algun tradicionalment per algun lloc passaria a ser veritat, però no ho tinc clar. Per tot això he preferit eliminar el paràgraf. --Viktor 15:51 9 ago, 2005 (UTC)

A Salou?[modifica]

Això de que a Salou hi ha uns 300 és irrellevant. Arreu dels Països Catalans hi ha wolofs i en molts municipis més que a Salou. --Alfàndec 11:19, 29 març 2007 (CEST)[respon]

Frase dubtosa[modifica]

Ara mateix a l'article hi diu:

quant van emigrar des de l'imperi de Ghana cap a l'actual Mali, per passar després cap a la costa.

A part de la falta d'ortografia, si mireu el mapa adjunt de l'imperi de Ghana, veureu que aquest es corresponia amb l'actual Mali, de manera que això d'emigrar des de l'un a l'altre sembla erroni, no? --81.39.158.113 12:32, 3 abr 2007 (CEST)[respon]