Districte de Gasabo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaDistricte de Gasabo
Akarere ka Gasabo (rw)
Gasabo District (en)
District de Gasabo (fr) Modifica el valor a Wikidata
Imatge

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 1° 53′ S, 30° 08′ E / 1.88°S,30.13°E / -1.88; 30.13
EstatRuanda
ProvínciaDistricte de Kigali Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població879.505 (2022) Modifica el valor a Wikidata (2.043,93 hab./km²)
Geografia
Superfície430,3 km² Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Identificador descriptiu
Fus horari

Lloc webgasabo.gov.rw Modifica el valor a Wikidata

El districte de Gasabo és un akarere (districte) de Kigali, a Ruanda. La seva capital es troba a Kacyiru, el suburbi veí de l'oficina presidencial i la seu de diferents ministeris de Ruanda. El districte també inclou grans àrees de la ciutat, incloses Kacyiru, Remera, Nyarutarama i Kimihurura.

Gasabo és la localització del Centre Memorial del Genocidi Gisozi, el lloc de sepultura d'aproximadament 300.000 víctimes del genocidi ruandès. A més del cementiri, el memorial té una zona d'exposició i una biblioteca relacionades amb el genocidi i té plans de desenvolupar un centre docent sobre la història del genocidi.

Geografia[modifica]

El districte ocupa la meitat nord de la província de Kigali, que tenia els seus límits estesos sota la reorganització del govern local el 2006. Gasabo inclou grans suburbis de Kigali, seccions d'un anell de turons que envolten la ciutat i alguns pobles al nord i l'est d'aquells. La regió més rica de Ruanda, Nyarutarama també es troba al districtes, igual que l'oficina del president (a Kacyru) i la majoria dels ministeris.

Sectors[modifica]

El districte de Gasabo està dividit en 15 sectors (imirenge): Bumbogo, Gatsata, Jali, Gikomero, Gisozi, Jabana, Kinyinya, Ndera, Nduba, Rusororo, Rutunga, Kacyiru, Kimihurura, Kimironko i Remera.

Referències[modifica]