Districte de Skardu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaDistricte de Skardu
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 40° N, 80° E / 40°N,80°E / 40; 80
Territori reivindicat perÍndia Modifica el valor a Wikidata
EstatPakistan
Entitat territorial administrativaGilgit-Baltistan
DivisionsBaltistan Division (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
CapitalSkardo Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Superfície15.000 km² Modifica el valor a Wikidata
Creació1r juliol 1970 Modifica el valor a Wikidata

El districte de Skardu (en urdú: ضلع سکردو) és un dels 14 districtes del territori administrat pel Pakistan, a Gilgit-Baltistan.[1] El districte de Skardu limita a l'est amb el districte de Ghanche, al sud amb el districte de Kharmang, a l'oest amb el districte d'Astore i al nord-oest amb el districte de Rondu. La seu del districte és la ciutat de Skardu, que també és la seu de la divisió.

Geografia[modifica]

El cim més alt del districte de Skardu és el K2 (8.611 msnm), que és el cim més alt del Pakistan i el segon cim més alt del món. El Baltoro Muztagh, una serralada secundària del Karakoram, que inclou el K2 (8.611 m), el Broad Peak (8.047 m), el Gasherbrum (8.000+ m) i el Masherbrum (7.821 m), es troben en aquest districte. Askole és l'últim assentament del districte per a tots els viatges a Concòrdia (la confluència de la glacera Baltoro i la glacera de Godwin-Austen).

L'altiplà Deosai, segon altiplà més alt del món, després de l'altiplà del Tibet forma part del Parc Nacional de Deosai i és compartit amb el districte d'Astore.[2]

Les principals poblacions del districte de Skardu són: Hussainabad Skardu, Mehdiabad, Parkutta, Rondu Valley, Satpara, Sermik i Skardu.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Districte de Skardu
  1. Hussain, Zakir. «Geo-Strategic Significance of Gilgit Baltistan: Political, Economic and Security Interests of Pakistan, India and China (1947-2013)». University of the Punjab, Lahore, 2018.
  2. Öztürk, Münir; Hakeem, Khalid Rehman; Faridah-Hanum, I. [et al.].. Climate Change Impacts on High-Altitude Ecosystems (en anglès). Springer, 2015-05-05, p. 456. ISBN 9783319128597.