Divisió de Chhattisgarh

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaDivisió de Chhattisgarh

Localització
Map
 20° 55′ N, 82° 00′ E / 20.92°N,82°E / 20.92; 82
Dades històriques
Anterior
Creació1853 Modifica el valor a Wikidata
Dissolució1947 Modifica el valor a Wikidata
SegüentMadhya Pradesh Modifica el valor a Wikidata

La Divisió de Chhattisgarh fou una antiga divisió administrativa de l'Índia britànica, que abastava la conca superior del riu Mahanadi, a la part central de l'actual estat de Chhattisgarh, Índia.

La Divisió de Chattisgarh fou ocupada pels Bhonsle, que eren marathes, i incorporada al Regne de Nagpur al segle XVIII. El Regne de Nagpur va ser annexat a l'Índia britànica el 1853, i es va convertir en la Província de Nagpur. El 1861, la província de Nagpur fou fusionada amb els Territoris de Saugor i Nerbudda per formar les Províncies Centrals. La divisió de Chhattisgarh incloïa tres districtes, Raipur, Bilaspur, i Sambalpur. Limitava al nord amb els Estats de Chota Nagpur, a l'est amb els Estats tributaris d'Orissa, al sud amb els estats principescos de Bastar i Kanker, i a l'oset amb les divisions de Nagpur i Jabalpur i els estats principescos de Kawardha, Khairagarh i Nandgaon. El districte de Sambalpur fou transferit a la Presidència de Bengala el 1905.

Referències[modifica]

  • The Imperial Gazetteer of India, 1885, Sir William Wilson Hunter, London, Trübner & co.
  • Wilson Hunter, Sir William; Sutherland Cotton, James; Sir Richard Burn, Sir William Stevenson Meyer. Great Britain India Office. The Imperial Gazetteer of India. Oxford: Clarendon Press, 1908. 
  • McEldowney, Philip F. (1980). Colonial Administration and Social Developments in middle India: The Central Provinces, 1861-1921. Tesi doctoral.