Docker (software)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Docker és una tecnologia de programari de l'empresa "Docker, Inc.", que proveeix contenidors. El Docker subministra una capa addicional d'abstracció i automatització de virtualització a nivell de sistema operacional tant a Windows com a Linux. Docker fa ús de les característiques d'aïllament de recurs del nucli del Linux (com cgroups) i espais de noms del nucli, i un sistema d'arxius amb recursos d'unió (com OverlayFS) i d'altres, per a permetre "contenidors" independents per a executar-se dins d'una única instància Linux, evitant la sobrecàrrega d'iniciar i mantindre màquines virtuals (VMs).

El suport per a espais de noms del nucli del Linux, la majoria de cops aïlla una visió de l'aplicació de l'ambient operacional, incloent arbres de procés, xarxa, IDs d'usuari i sistemes d'arxius muntats, una vegada que els cgroups del nucli subministren limitació de recursos (incloent la UCP, memòria, bloc d'I/S i xarxa). Des de la versió 0.9, Docker inclou la biblioteca libcontainerlibcontainer com a seu propi mecanisme d'usar directament els recursos de virtualització que proporciona el nucli del Linux, a més de fer anar interfícies de virtualització abstracta via libvirt, LXC (Linux Containers) i systemd-nspawn.

Visió general[modifica]

Docker és una alternativa de virtualització on el kernel de la màquina hoste és compartit amb la màquina virtualitzada o el programari en operació; per tant, un desenvolupador pot afegir al seu programari la possibilitat de dur les biblioteques i altres dependències del seu programa amb el programari però amb menys ús d'espai del que en faria amb la virtualització de maquinari d'un servidor complet. Així, Docker fa que les operacions en una infraestructura (com ara serveis web) siguin més fàcilment bescanviables, eficients i flexibles.

Segons una anàlisi de la 451 Research, "Docker és una eina que pot empaquetar un aplicatiu i les seves dependències en un recipient virtual que es pot executar dins de qualsevol servidor Linux. Això permet tindre flexibilitat i portabilitat d'on es vulgui executar l'aplicatiu, sia en les instal·lacions, núvol públic, núvol privat, o d'altres."

Enllaços externs[modifica]