Dr. Gregory House

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Dr. House)
Jump to navigation Jump to search
Infotaula personatgeDr. Gregory House
Hugh Laurie 2009.jpg
Tipus personatge humà de ficció
personatge de sèrie de televisió
Creat per David Shore
Interpretat per Hugh Laurie
Context
Present a l'obra House, MD
Basat en Sherlock Holmes
Dades
Sexe home
Ocupació internista i metge
Condició mèdica toxicomania i limb infarction Tradueix
Residència Princeton
Naixement 15 maig 1959
Modifica les dades a Wikidata

El doctor Gregory House és un personatge de ficció interpretat per l'actor Hugh Laurie a la sèrie televisiva House, MD.

Biografia[modifica]

Gregory House neix l'11 de juny de 1959, probablement a Ohio (segons s'extreu del seu número de la seguretat social dels EUA que es pot veure en el capítol 2.24 No Reason). El seu pare John era pilot del cos d'infanteria de marina de l'exèrcit dels Estats Units, i en la infantesa del seu fill viatgen per diverses destinacions (episodi 2.5 Daddy's boy). És durant aquesta fase que House agafa l'interès per les diferents llengües d'arreu del món on mostra tenir coneixements d'espanyol, mandarí i hindi. Durant una estada a Egipte, en el jove House es desperta l'interès per l'arqueologia i la caça de relíquies (episodi 2.15 Clueless).

Posteriorment, House aconsegueix entrar a la prestigiosa facultat de Medicina de la universitat Johns Hopkins d'on ràpidament és expulsat per copiar d'un company que el denuncia, Phillip Webber, durant un examen (episodi 2.12 Distractions). Aquest fet, provoca una animadversió de House cap a Webber, que el porta a experimentar amb ell mateix provocant-se una migranya, tan sols per refutar l'ús d'un medicament que Webber està desenvolupant. Un cop expulsat, House entra a la University of Michigan a Ann Arbor juntament amb Lisa Cuddy qui després es convertirà en la seva cap a l'hospital. Obté el seu Doctorat en Medicina (MD) en malalties infeccioses i nefrologia.

Una mica abans del començament de la sèrie, House manté una relació sentimental amb Stacy, una jove advocada. Durant aquest període, House pateix un infart muscular a la seva cama dreta, el qual li causa una necròpsia al quàdriceps. Aquesta lesió el converteix en coix, i a sobre li suposa el trencament de la seva relació amb Stacy, que es casa posteriorment amb un home anomenat Mark Warner (episodi 1.21 Three Stories, episodi 1.22 Honeymoon). Aquest esdeveniment, aguditza el ja preexistent cinisme i misantropia de House. Com a conseqüència del seu infart, House es converteix en addicte a la Vicodina que calma el dolor que li provoca la cama.

Característiques del personatge[modifica]

El doctor House mai no perd l'oportunitat de dir allò que pensa de la manera més cínica i feridora possible. Sovint fa aforismes sagnants (que als Estats Units d'Amèrica ja anomenen House-isms, Houseismes). El seu tracte amb els pacients sovint és excèntric i els tractaments rarament ortodoxos. De totes maneres, els pacients sovint solen acabar bocabadats per la rapidesa del diagnòstic, especialment perquè sembla que House no els presta cap mena d'atenció.

Hi ha molts paral·lelismes entre l'actor que l'interpreta, Hugh Laurie, i en House. Ambdós van néixer el mateix dia i a House li agraden moltes sèries de televisió on Laurie ha tingut algun paper, com per exemple l'Escurçó negre. Curiosament, l'origen britànic de Laurie és motiu de broma. House contínuament se'n fum periòdicament dels britànics a costa del Dr. Chase tot i que l'origen d'aquest és australià.

Paral·lelismes amb Sherlock Holmes[modifica]

El personatge de House sembla tenir relació amb el detectiu creat per Sir Arthur Conan Doyle, com per exemple:

 • L'estructura dels capítols, similar a l'estructura dels relats.
 • Les malalties substituirien els criminals.
 • Els símptomes són les pistes.
 • La drogoaddicció (House a la Vicodina, Holmes a la cocaïna).
 • La insociabilitat.

Altres semblances amb Sherlock Holmes[modifica]

 • La pacient en l'episodi pilot és Rebecca Adler. A Escàndol a Bohèmia, Holmes té de rival Irene Adler.
 • El nom del seu amic el doctor Wilson és molt semblant al doctor Watson de Conan Doyle
 • La Vicodina és fabricada pels Laboratoris Watson
 • House viu al número 221, apartament B, igual que Holmes a Baker Street
 • David Shore ha admès que el nom de House prové de Holmes
 • L'home que li dispara un tret (episodi 2.24) té com a cognom Moriarty

Curiositats[modifica]

 • A l'episodi Sleeping Dogs Lie (2.18) es pot veure que té coneixements bàsics de mandarí.
 • A l'episodi Humpty Dumpty (2.03) parla espanyol per saber on va el pacient els dissabtes al vespre.
 • A l'episodi Distractions (2.12), House llegeix hindi amb l'ajuda d'un diccionari.
 • A l'episodi Paternity (1.02) sembla que House havia jugat, o almenys gaudeix veient-lo jugar, a lacrosse abans del seu infart.
 • A l'episodi Hunting' (2.07), House caça una rata a la que anomena Steve McQueen (un dels actors preferits de Hugh Laurie). La rata té una segona aparició en el capítol "Euphoria" (2.21)
 • A l'episodi No Reason (2.24) la seva polsera identificativa mostra el número de la Seguretat Social 295-13-7865, el que indicaria que ha nascut o ha rebut el seu número de Seguretat Social a Ohio.

Enllaços externs[modifica]