Dragon Li

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de raça de gat Dragon Li
Dragon Li - Li Hua Mau1.jpg
Gat en estat salvatge
Modifica dades a Wikidata

Dragon Li, (狸花猫 en xinès), és un gat considerat com una raça domèstica de la subespècie del gat xinès, Felis silvestris catus. Es reconegué per primera vegada com una raça a finals de 2003. Encara que aquesta teoria segueix sent una mica controvertida, tot i que tampoc ha estat refutada científicament, i és àmpliament acceptada com l'origen d'aquesta raça de gat xinès.

Altres noms[modifica]

Li Hua Mao és el nom més freqüent de la raça a la Xina, el nom xinès Dragon Li ha estat utilitzat internacionalment per reflectir el caràcter simbòlic a la Xina corresponent al mític drac xinès.

Descripció[modifica]

Aquest gat posseeix cos fort, poderós i gruixut, amb cames musculoses. Les seves potes són rodones, i la seva cua és de longitud mitjana. La capa de pel del Dragon Li és d'un únic color marró daurat a la panxa, i atigrat amb ratlles a l'esquena. Té un cap rodó i ulls grans, lluminosos amb forma d'ametlla. Els seus ulls són de color verd o groc. Les orelles són de grandària mitjana i arrodonides en les puntes, amb el distintiu d'inflexió.

Característiques[modifica]

El Dragon Li és molt intel·ligent i un bon company. Aquests gats són molt actius i els agrada jugar. Són animals fidels, però no massa afectuosos. No obstant això, no són exigents. Són independents i es porten bé amb altres animals domèstics. Són tolerants amb els nens.

Hàbitat[modifica]

Els gats de la raça Dragon Li s'adapten millor a les llars amb un molt espai perquè puguin ser actius. Encara que poden tolerar als nens, no són mascotes ideals per a les llars amb nens petits. Si els nens són menors de deu anys o així, el Drac Li probablement no sigui el gat ideal.

Enllaços externs[modifica]