Duatló de muntanya

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 22:29, 4 des 2014 amb l'última edició de Solde (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

El duatló de muntanya (o Duatló Cros) és una modalitat esportiva, combinada i de resistència, a la qual l'atleta realitza dues disciplines en tres segments: cursa a peu, ciclisme i cursa a peu. Durant la competició, el cronòmetre no s'atura en cap moment.

Els tres segments es disputen de forma alternativa, essent la primera prova a disputar una cursa a peu d'uns sis quilòmetres, seguida d'una transició cap a un recorregut d'uns vint quilòmetres en bicicleta de muntanya i finalitzant amb una nova transició cap a una nova cursa a peu d'uns tres quilòmetres (tot i que, segons la prova, aquestes distàncies poden patir petites variacions). La cursa a peu es realitza per qualsevol tipus de terreny i la prova de ciclisme és tot terreny.

El duatló de muntanya, a nivell competitiu és competència de les diferents Federacions de Triatló, essent en el cas de Catalunya, la Federació Catalana de Triatló.

Enllaços externs