Due diligence

From Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Una due diligence és la investigació d'una empresa o persona que s'acostuma a fer prèviament a la signatura d'un contracte o una llei amb certa diligència de cura. Pot tractar-se d'una obligació legal, però el terme comunament és més aplicable a recerques voluntàries. Un exemple habitual de due diligence en diverses indústries és el procés pel qual un comprador potencial avalua una empresa objectiu o els seus actius de cara a una adquisició.

La teoria de la due diligence sosté que dur a terme aquest tipus de recerca contribueix significativament a una presa de decisions informada en optimitzar la qualitat i quantitat d'informació disponible dels qui prenen aquestes decisions i en assegurar que aquesta informació sigui usada sistemàticament per deliberar d'una manera reflexiva la decisió en qüestió i tots els seus costos, riscos i beneficis.

La traducció literal ve a ser 'diligències degudes'. Una traducció lliure apropiada seria auditoria; una altra traducció lliure pot ser 'diligències prèvies d'auditoria'.