Eddy Curry

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEddy Curry

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement5 desembre 1982 Modifica el valor a Wikidata (41 anys)
Harvey, Illinois (Illinois) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióThornwood High School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Alçada213 cm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciójugador de bàsquet Modifica el valor a Wikidata
Activitat2001 Modifica el valor a Wikidata –  2019 Modifica el valor a Wikidata
Nacionalitat esportivaEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Esportbasquetbol Modifica el valor a Wikidata
LligaNBA Modifica el valor a Wikidata
Posició a l'equipPivot Modifica el valor a Wikidata
Elecció al draft perChicago Bulls Modifica el valor a Wikidata
Trajectòria
  Equip
Miami Heat
Zhejiang Golden Bulls
New York Knicks
Dallas Mavericks
Chicago Bulls Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0193068 TMDB.org: 4521927
Twitter (X): Eddy_Curry NBA: 2201 Modifica el valor a Wikidata

Eddy Curry Jr. (Calumet City, Illinois, 5 de desembre de 1982) és un jugador nord-americà de bàsquet que milita als New York Knicks de l'NBA.

Carrera[modifica]

Institut[modifica]

Curry es va convertir en un dels millors jugadors de la nació a l'Institut Thornwood en South Holland, Illinois. Curry va liderar al seu equip a la segona plaça en l'IHSA State Playoffs de 2001 i al títol estatal de la Class AA. En el seu any sènior va ser nomenat "Mr. Basketball" d'Illinois i en el McDonald's All-American Game de 2001 es va convertir en l'MVP de la trobada amb 28 punts.

Quan tenia la intenció de jugar en la Universitat DePaul, Curry va decidir finalment presentar-se al Draft de l'NBA.

NBA[modifica]

Va ser escollit per Chicago Bulls en la quarta posició, per darrere, entre altres, de Pau Gasol. En la seva primera campanya en la lliga va contribuir amb pocs minuts, tenia només 18 anys. Promitjà 6.7 punts, 3.8 rebots, 50,1% en tirs de camp i 16 minuts en 72 partits, 31 de titular. En la seva segona temporada, va liderar la lliga en percentatge de tirs de camp (58,5%), convertint-se en el primer jugador dels Bulls a liderar una categoria estadística important des de Michael Jordan (punts per partit) el 1998. Les seves mitjanes van ser de 10.5 punts i 4.4 rebots en 19.4 minuts de joc en 81 partits. Les expectatives que es van formar després de l'elecció de Curry no s'estaven complint, malgrat tenir un final de temporada molt forta.

En la campanya 2004-05, els Bulls es van classificar a playoffs amb un gran Curry, signant 16.1 punts i 5.4 rebots en 63 partits, sent 60 d'ells com a titular, i liderant a l'equip en anotació. A causa de problemes cardíacs, es va perdre els últims tretze partits de la temporada regular i els playoffs. En la pretemporada de 2005, va ser traspassat a New York Knicks. A New York va quallar la millor campanya de la seva carrera (la 2006-07), promitjant 19.5 punts i 7 rebots, encara que en les dues temporades que duu en la Gran Illa, col·lectivament el rendiment ha estat pobre, contràriament amb l'individual. El 7 d'abril de 2007, Curry va realitzar el seu millor partit en l'NBA, anotant 43 punts en la victòria davant Milwaukee Bucks i convertint el triple que portava el partit a la pròrroga. Actualment, Curry tan sols ha intentat dos triples en la seva carrera en la lliga, anotant-los tots dos.

La incapacitat de Curry a l'hora de defensar i rebotejar ha tret de polleguera als seus entrenadors Scott Skiles i Larry Brown. Quan un periodista va preguntar a Skiles que era el que necessitava Curry per a convertir-se en millor rebotejador, l'entrenador simplement va respondre: "Saltar".

Curiositats[modifica]

  • De nen, els seus pares l'anomenaven "Little Eddy".
  • El seu lloc favorit de Chicago és The Rock i Roll McDonalds.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Eddy Curry