Edifici del Rellotge

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Edifici del Rellotge
Imatge
Vista de la façana principal de l'edifici del Rellotge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteFederico G. de Membrillera
Construcció1916 Modifica el valor a Wikidata
Construcció1916
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme, eclecticisme, academicisme
Localització geogràfica
 El Grau, València, País Valencià
LocalitzacióAvinguda Moll del Túria, s/n
Map
 39° 27′ 37″ N, 0° 19′ 55″ O / 39.46014°N,0.33183°O / 39.46014; -0.33183
Bé de Rellevància Local
IdentificadorInventari General del Patrimoni Cultural valencià: 46.15.250-360
Activitat
Propietat deAutoritat Portuària de València

L'edifici del Rellotge és un edifici eclèctic situat en l'avinguda Moll del Túria de la ciutat de València. Va ser construïda l'any 1916 i està catalogada com a Bé de Rellevància Local (BRL).[1] Actualment és la seu de l'Autoritat Portuària de València.

Edifici[modifica]

Va ser construït per l'enginyer Federico G. de Membrillera, originalment com a edifici d'habitatges per a la burgesia valenciana. El seu estil és eclèctic i academicista amb clara influència de l'estil francès de l'època.[2] No obstant això, encara que el seu estil és sobri i clàssic, presenta alguns elements pertanyents al modernisme valencià, com en els detalls de l'ornamentació i en el remat de ferreria en la teulada de pissarra.

Consta de planta baixa i dues altures, l'última d'elles amb golfes. La planta baixa té amplis finestrals i la primera altura balcons. L'edifici està rematat en pissarra negra, detall típic de l'estil francès.[2]

L'edifici està coronat per una torre amb un ampli rellotge, que realça el conjunt i del qual pren el seu nom. La torre està rematada en pissarra negra, igual que l'edifici. En la part més alta de la torre es troba un penell amb un vaixell de vela.

Referències[modifica]

  1. Immoble inscrit com a Bé de Rellevància Local (BRL) en la secció 2a. de l'Inventari General del Patrimoni Cultural valencià amb el codi 46.15.250-360.
  2. 2,0 2,1 Fitxa de l'edifici del Rellotge en el Col·legi d'Arquitectes de València "Guia d'Arquitectura de València" CTAV 2007.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Edifici del Rellotge