Eduard Berenguer i Comas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEduard Berenguer i Comas
Biografia
Naixement1947 Modifica el valor a Wikidata
Palma (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Mort2012 Modifica el valor a Wikidata (64/65 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióeconomista Modifica el valor a Wikidata

Facebook: eduard.berenguer.9 Modifica el valor a Wikidata

Eduard Berenguer i Comas (Palma, Illes Balears 1947 - Barcelona, Principat de Catalunya 2012) fou un economista mallorquí, catedràtic de teoria econòmica a la Universitat de Barcelona. Fou membre del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya, com a independent.

Es llicencià i posteriorment es doctorà en Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona. Va ser professor titular del Departament de Teoria Econòmica. Obtingué primer una càtedra en Fonaments de l'Anàlisi Econòmica a la Universitat d'Extremadura, i el 1991 guanyà la càtedra en Fonaments de l'Anàlisi Econòmica a la Universitat de Barcelona. Fou director del departament de Teoria Econòmica del 1994 al 2000. També va ser director de la revista acadèmica Cuadernos de Economía Arxivat 2013-02-14 a Wayback Machine..

Especialitzat en Macroeconomia. Va fer les primeres aplicacions a Espanya i Europa de la Comptabilitat Generacional, una tècnica desenvolupada per Kotlikoff als anys noranta per a l'anàlisi de la sostenibilitat de l'Estat del Benestar. També té treballs de recerca en l'àmbit de l'Economia de la salut, l'economia pública i les finances. Articulista habitual de la Vanguardia, i col·laborador en mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, els seus articles sobre la crisi econòmica del 2008 a la Vanguardia van ser particularment premonitoris, i han estat recollits en el llibre "Raíces de la crisis económica" (2015)[1]

Catedràtic de Teoria Econòmica i Investigador del Centre d'Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials Arxivat 2012-02-14 a Wayback Machine.. Membre de la Societat Catalana d'Economia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans.

Referències[modifica]

  1. Berenguer, Eduard «Raíces de la crisis económica». Col·lecció Homenatges, Edicions UB, Gener 2015.

Enllaços externs[modifica]