Educació artística

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L’educació artística és un mètode d’ensenyança que es basa en certs camps de l’art (vinculant-se estretament amb l’educació), dividides com; educació, plàstica, i visual, educació musical i educació expressiva del cos (dansa o teatre, arts circenses o òpera). Els professionals solen destacar-se específicament en una de les anteriors, de la que ja hem parlat. En canvi, com tot professional, en aquest camp no és l’excepció, es requereix una constant actualització, búsqueda de capacitacions, formar-se en noves manifestacions artístiques i pedagògiques, amb el fi d’aconseguir donar a l’estudiant un ampli panorama del camp.

Els xiquets, joves i adults poden aprendre tant en col·legis, instituts i universitats com en els museus, centres culturals, ocupacionals, de recreació, agències de servei social, en els carrers i fins en presons. Recibint aquest tipus d’educació de manera formal, informal o no formal. Es pot distingir entre una educació artística per a la formació de professionals i una altra per als que no volen ser professionals en aquest camp.

L’educació artística desenvolupa capacitats, actituds, hàbits i comportaments, potencia habilitats i destreses, i a més és un mitjà d’interacció, comunicació i expressió de sentiments, emociones i actituds que permeten la formació integral del nen. Dintre del camp de l’art existeixen diversos professionals que ajuden a enriquir els continguts que es poden ensenyar en esta especialitat: historia de l’art, filosofia de l’art, teoria de l’art, disseny (i els seus diferents tipus), crítica de l’art, i les anomenades arts. Amb açò últim, les tendències contemporànies: art comunitari, art relacional, videoart, còmic, bioart, animació que són tipus d’arts que generalment no estan encasellades en les belles arts o arts convencionals, aquestes i altres més, amplien el repertori de les manifestacions artístiques (i si s’inclouen les TICs) que es poden donar i a través d’elles, donar propostes didàctiques més afines a la població meta.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Educació artística Modifica l'enllaç a Wikidata