Efectes del soroll en la salut

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
El tràfic és la font principal de la contaminació per soroll a les ciutats.

Els efectes del soroll en la salut són les conseqüències que s'arriben a presentar en la salut de les persones exposades a alts nivells de soroll en el treball o en la vida quotidiana, principalment en l'ambient urbà. Els danys que s'han observat amb freqüència i que tenen impacte sobre la vida de les persones són la hipoacusia o pèrdua de l'oïda, la hipertensió, la isquemia, molèsties i disturbis en el somni; d'igual forma s'arriben a presentar canvis en el sistema immunològic i mutacions que han estat atribuïdes a aquests alts nivells d'exposició al soroll.[1]També, les persones exposades a alt volum de so, com escoltar música alta amb auriculars, freqüentar discoteques, assistir a concerts o estadis, el maneig de maquinària i eines elèctriques, etc, poden patir sintómes de tinnitus.

A més d'aquests danys, es reporten algunes presbiacusias que poden ocórrer de manera natural conforme a l'edat en alguns països desenvolupats als quals l'efecte del soroll acumulatiu és suficient per impactar en la salut auditiva d'una gran quantitat de població de les grans ciutats a través del temps.[2][3]

Referències[modifica]

  1. Passchier-Vermeer W, Passchier WF «Noise exposure and public health (en inglés)». Environ. Health Perspect., 108 Suppl 1, 2000, pàg. 123–31. JSTOR: 3454637. PMC: 1637786. PMID: 10698728.
  2. Rosenhall U, Pedersen K, Svanborg A «Presbycusis and noise-induced hearing loss (en inglés)». Ear Hear, 11, 4, 1990, pàg. 257–63. PMID: 2210099.
  3. ; Gallego, Javier; Ruiz, F. Domingo «Efectos del ruido comunitario». Revista de Acústica, 34, 1 [Consulta: 3 juliol 2016].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]