El Plural

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de lloc webEl Plural
URLhttps://www.elplural.com
Tipuspublicació periòdica
Llenguacastellà
CreadorEnric Sopena Daganzo
Llançament19 setembre 2005
EstatEspanya
Facebook: elpluralcom Twitter: El_Plural
Modifica les dades a Wikidata

ElPlural.com és un diari d'internet editat íntegrament en llengua espanyola des del 19 de setembre de l'any 2005. S'autodefineix com a mitjà que conjuga la informació amb l'opinió i que procurarà oferir als seus lectors notícies pròpies d'interès general.[1]

Història[modifica]

ElPlural.com neix com un projecte del periodista català Enric Sopena,[2] el qual tenia experiència en mitjans audiovisuals o escrits com La Vanguardia o Televisió Espanyola. Les temàtiques tractades a ElPlural.com són d'abast estatal i internacional, i amb el temps s'ha consolidat una secció fixa sobre Andalusia, al costat d'altres seccions autonòmiques. A partir de l'any 2010, Enric Sopena va passar a ser accionista de l'empresa editora del diari, funció que compaginar amb la de director del mitjà. Fins llavors la propietat d'aquest mitjà es trobava en mans d'una societat vinculada a Lavinia TV.

El 22 de març de 2017, la Junta General d'Accionistes de ElPlural.com va acceptar la petició de jubilació d'Enric Sopena com a director del diari, que passà a ser President Ad Meritum, condició que compatibilitza amb la continuïtat de la seva columna d'opinió titulada «Cabos Sueltos».

La periodista Angélica Rubio[3] passà a ser la directora de ElPlural.com, mitjà al qual es va incorporar el març de 2012. Fins a aquest moment havia exercit com a coordinadora de la secció d'«Economia» del diari.

Estructura[modifica]

Els continguts del diari s'estructuren en una secció de «Política», una altra d'«Economia», una altra de «Comunicació» i una altra de «Societat». A més, ElPlural.com compta amb una seccions locals d'autonomies, centrades en Catalunya, Balears i Andalusia. Aquesta última, des del 26 de setembre de 2016, està formada per la integració del diari Andaluces Diario,[4] dirigit pel periodista Antonio Avendaño, provinent del diari Público.

La secció d'«Opinió» està composta per articles i anàlisis convencionals, a més de caricatures gràfiques de la sèrie «Los Calvitos», a càrrec de l'humorista Patricio Rocco, àlies Pat.

Al marge de les seccions habituals, el diari inclou revistes variades, com són «El Telescopio» (dedicada a Tecnologia i Innovació), «La Pimienta de la Vida» (centrada en gastronomia i estil de vida), «Motor» (secció d'automobilisme associada amb la publicació Autofácil), «Playtime» (magazín d'oci i cultura) i «Fuera de Foco», dedicada a informació més frívola, mitjans de comunicació i curiositats de les xarxes socials.

Línia editorial[modifica]

ElPlural.com es defineix com un diari progressista i la seva línia editorial està orientada cap a l'esquerra i la ideologia socialdemòcrata.[5]

Referències[modifica]

  1. Extremadura, El Periódico. «Nace un nuevo diario digital, Elplural.com, dirigido por el periodista Enric Sopena» (en castellà). [Consulta: 13 agost 2019].
  2. «Enric Sopena se compra elplural.com» (en castellà), 19-11-2014. [Consulta: 13 agost 2019].
  3. «Angélica Rubio sustituye a Enric Sopena en la dirección de ELPLURAL.COM» (en castellà). [Consulta: 13 agost 2019].
  4. «ELPLURAL.COM refuerza su expansión territorial con el ‘fichaje’ de Andalucesdiario.es» (en castellà). [Consulta: 13 agost 2019].
  5. Balcarce, Luis. «El Plural de Enric Sopena es propiedad del Grupo Lavinia» (en castellà), 16-11-2009. [Consulta: 13 agost 2019].