E3 2015

(S'ha redirigit des de: Electronic Entertainment Expo 2015)
Plantilla:Infotaula esdevenimentE3 2015
Modifica el valor a Wikidata
Imatge
Los Angeles Convention Center durant l'E3 2015, amb Uncharted 4: A Thief's End i Street Fighter V que ocupen la publicitat d'entrada.
Map
 34° 02′ 23″ N, 118° 16′ 12″ O / 34.0397°N,118.27°O / 34.0397; -118.27
Tipusfira de mostres Modifica el valor a Wikidata
Interval de temps16 - 18 juny 2015 Modifica el valor a Wikidata
Data18 juny 2015 Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióLos Angeles Convention Center (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
EstatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
OrganitzadorEntertainment Software Association Modifica el valor a Wikidata
Assistència52.200 Modifica el valor a Wikidata

La Electronic Entertainment Expo 2015, comunament conegut com a E3 2015, va ser de 21a celebració de la Electronic Entertainment Expo. L'esdeveniment va tenir lloc a Los Angeles Convention Center a Los Angeles, Califòrnia. Va començar el 16 de juny de 2015 i va finalitzar el 18 de juny de 2015, amb 52.200 assistents totals.

Els principals expositors de la convenció inclosos Activision Blizzard, Atlus, Bethesda Softworks,[1] Electronic Arts, Microsoft Studios, Nintendo, Nvidia, Sony Computer Entertainment, Square Enix[2] i Ubisoft.[3]

Tot i que l'E3 és un esdeveniment tancat per només membres de la indústria dels videojocs i dels mitjans de comunicació, el Entertainment Software Association (ESA) va permetre l'accés a l'esdeveniment dels jugadors per primera vegada distribuint 5.000 entrades als diferents expositors que posteriorment van distribuir als seus seguidors.[4]

Rodes de premsa[modifica]

Oculus[modifica]

Oculus VR va organitzar una conferència de premsa de pre-E3 l'11 de juny de 2015 a les 10:00 a.m.[5] Durant la conferència, es va revelar el disseny final d'Oculus Rift. Oculus Touch, un controlador per al Rift, així com exclusives, incloent-hi Damaged Core de High Voltage Software, VR Sports Challenge de Sanzaru Games, Chronos de Gunfire Games i Edge of Nowhere de Insomniac Games van ser anunciats.[6][7]

Bethesda[modifica]

Bethesda va organitzar la seva primera conferència de premsa a l'E3 el 14 de juny a les 7:00 p.m.[1][8] Durant la conferència, Bethesda Softworks va revelar Fallout Shelter, Dishonored: Definitive Edition, Dishonored 2, així com The Elder Scrolls: Legends, un joc de cartes situat dins de l'univers Elder Scrolls. Es van alliberar les finestres, els tràilers i la demostració del joc Fallout 4, Doom i BattleCry.

Microsoft[modifica]

Microsoft va organitzar una conferència de premsa el 15 de juny a les 9:30 a.m.[8] Durant la conferència, Microsoft va anunciar ReCore, la compatibilitat amb Xbox One, un nou controlador Elite, Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2, Dark Souls III, Ashen, Beyond Eyes, Ion, Rare Replay, Sea of Thieves i Gears of War: Ultimate Edition i va mostrar imatges de Halo 5: Guardians, Forza Motorsport 6, Fallout 4 amb suport de modificacions, Tom Clancy's The Division, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Gigantic, Tacoma, Cuphead, Rise of the Tomb Raider, Fable Legends, una versió de Minecraft compatible amb les Microsoft HoloLens i Gears of War 4.

Electronic Arts[modifica]

Electronic Arts va organitzar una conferència de premsa el 15 de juny a les 1:00 p.m.[8] La conferència va durar una hora.[9] Durant la conferència, Electronic Arts va anunciar Mass Effect: Andromeda, va mostrar la jugabilitat de Need for Speed, va anunciar la Star Wars: The Old Republic - Knights of the Fallen Empire, Unravel, va mostrar jugabilitat de Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2, va anunciar NHL 16, NBA Live 16, Star Wars: Galaxy of Heroes, Minions Paradise, mostrava imatges de FIFA 16, va mostrar jugabilitat de Mirror's Edge Catalyst, mostrava imatges de Madden NFL 16 i va mostrar la jugabilitat de Star Wars Battlefront.

Ubisoft[modifica]

Ubisoft va organitzar una conferència de premsa el 15 de juny a les 3:00 p.m.[10] Durant la conferència, Ubisoft va anunciar South Park: The Fractured but Whole, una nova IP titulada For Honor, The Crew Wild Run, Trials Fusion: Awesome Level Max, Anno 2205, Just Dance 2016, Trackmania Turbo i Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands i va mostrar la jugabilitat de Tom Clancy's The Division, Tom Clancy's Rainbow Six Siege i Assassin's Creed Syndicate.

Sony[modifica]

Sony va organitzar una conferència de premsa el 15 de juny a les 6:00 p.m.[8][11] Durant la conferència, Sony va tornar a anunciar The Last Guardian, va anunciar una nova IP titulada Horizon Zero Dawn, Hitman, Dreams, Firewatch, Destiny: The Taken King, una nove versió de Final Fantasy VII, i Shenmue III i va mostrar imatges de No Man's Sky, Assassin's Creed Syndicate, Batman: Arkham Knight, Call of Duty: Black Ops III, Disney Infinity 3.0, Star Wars: Battlefront i Uncharted 4: A Thief's End.

Nintendo[modifica]

Nintendo, per tercera E3 consecutiva, va decidir renunciar a la celebració d'una tradicional roda de premsa a favor d'un Nintendo Digital Event—una presentació de vídeo pre-gravada que es va transmetre en línea el 16 de juny a les 9:00 a.m. amb un comunicat de premsa adjunt.[8] Abans de l'E3, Nintendo també va celebrar un esdeveniment, el Nintendo World Championships 2015 (una competició en la qual un grup de jugadors van participar en una competició multiprossa en múltiples jocs de Nintendo), i també va presentar l'anunci de nous continguts per a Super Smash Bros. per Nintendo 3DS i Wii U,[12] Mother, Blast Ball, i la nova jugabilitat de Super Mario Maker com a part del final de la competició.[13][14]Durant el Digital Event, Nintendo va anunciar Star Fox Zero, les figures Amiibo compatibles amb Skylanders: SuperChargers, The Legend of Zelda: Tri Force Heroes, Hyrule Warriors Legends, Metroid Prime: Federation Force, Fire Emblem Fates, Tokyo Mirage Sessions ♯FE, mostrava imatges de Xenoblade Chronicles X, va anunciarAnimal Crossing: Happy Home Designer, Animal Crossing: Amiibo Festival, mostrava imatges de Yoshi's Woolly World, va anunciarYo-kai Watch, Mario & Luigi: Paper Jam Bros., Mario Tennis: Ultra Smash i va mostrar imatges de Super Mario Maker.

Square Enix[modifica]

Square Enix va organitzar una roda de premsa el 16 de juny a les 10:00 a.m.[8] Durant la conferència, Square Enix va anunciar Nier: Automata sota el títol provisional Nier New Project, Lara Croft Go, Kingdom Hearts Unchained χ, Star Ocean: Integrity and Faithlessness i una nova IP titulada I Am Setsuna i va mostrar imatges de Just Cause 3, Rise of the Tomb Raider, Kingdom Hearts III, World of Final Fantasy, Hitman i Deus Ex: Mankind Divided. Les imatges de publicitat de Final Fantasy VII Remake es van revelar com a part de la presentació de Sony.

PC Gaming Show[modifica]

Una difusió a Internet centrada en videojocs per a PC es va celebrar el 16 de juny a les 5:00 p.m. per la revista de jocs PC Gamer i AMD, i allotjat per Sean Plott. Representants d'estudis inclosos Blizzard Entertainment, Microsoft Studios, Bohemia Interactive, Paradox Interactive, Obsidian Entertainment, així com Tripwire Interactive, ArenaNet, The Creative Assembly, Frictional Games, Frontier Developments, SCS Software, Splash Damage, Square Enix, Cloud Imperium Games i Devolver Digital van fer aparicions.[8][15][16] Rising Storm 2: Vietnam, un portació de PC de Killer Instinct, American Truck Simulator, una expansió per a Pillars of Eternity coneguda com The White March, Planet Coaster i una expansió de Arma 3 coneguda com a Tanoa van ser anunciats, i hi va haver un vídeo que es mostra Killing Floor 2, Star Citizen, una expansió de Deus Ex: Human Revolution, Total War: Warhammer, Fable Legends, Gigantic, Gears of War: Ultimate Edition, Eve Valkyrie, Ion, Strafe, the Guild Wars 2 anomenada Heart of Thorns, Hitman, Soma, Day Z, Take On Mars, LawBreakers, Enter the Gungeon i No Man's Sky.

Llista d'expositors notables[modifica]

Aquesta és una llista dels principals expositors de videojocs que van fer aparicions a l'E3 2015.[3]

Llista de jocs confirmats[modifica]

Aquesta és una llista de títols notables que van aparèixer a l'E3 2015.

13AM Games

2K Games

505 Games

Activision Blizzard

The Astronauts

Atlus

Autumn Games

Bandai Namco Entertainment

Bethesda Softworks

Blizzard Entertainment

Bohemia Interactive

Bossa Studios

Capcom

Capybara Games

CI Games

Crytek

Daybreak Game Company

Deep Silver

  • Mighty No. 9 (3DS / PC / PS3 / PS4 / Vita / Wii U / Xbox 360 / Xbox One)

Devolver Digital

Disney Interactive Studios

Double Fine Productions

Electronic Arts

Focus Home Interactive

Frictional Games

Frontier Developments

Harmonix

Headup Games

Hello Games

Image & Form

Iron Galaxy

  • Capsule Force (PS4)[20]

Konami

Level-5

Microsoft Studios

n-Space

Natsume

Nintendo

Panic

Paradox Interactive

  • Hollowpoint (PC / PS4)

Pixel Titans

Poppermost Productions

Psyonix

Rebellion Developments

  • Battlezone (PC / PS4)

Renegade Kid

Riot Games

RocketWerkz

  • Ion (PC / Xbox One)

SCS Software

Sega

Shin'en Multimedia

Ska Studios

Sony Computer Entertainment

Square Enix

Team 17

Telltale Games

Tiger & Squid

Tripwire Interactive

Ubisoft

Versus Evil

Viva Media

Vlambeer

Warhorse Studios

Warner Bros.

WayForward Technologies

XSEED Games

Yu Suzuki


Notes[modifica]

  1. Antigament XSEED Games

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Karmali, Luke. «Bethesda Hosting its First Ever E3 Conference in 2015» (en anglès), 10-02-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  2. Osborn, Alex. «Square Enix Reschedules E3 Press Conference» (en anglès), 15-05-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  3. 3,0 3,1 «E3 2015 Exhibitor Directory | E3 2015», 09-10-2015. Arxivat de l'original el 2015-10-09. [Consulta: 3 juny 2018].
  4. Villarreal, David Pierson, Whip. «E3 gains publicity by letting in video game fans for the first time». [Consulta: 3 juny 2018].
  5. «Live Oculus Rift pre-E3 conference at 6pm UK time» (en anglès). Eurogamer.net.
  6. «Oculus unveils batch of new games designed for Rift VR headset». [Consulta: 3 juny 2018].
  7. «Oculus announces its own VR controller, Oculus Touch» (en anglès). pcgamer.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 «E3 2015 Conference Schedule» (en anglès). Arxivat de l'original el 2015-05-15. [Consulta: 3 juny 2018].
  9. Karmali, Luke. «E3 2015: EA Announces When it's Holding its Press Conference» (en anglès), 01-05-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  10. «Ubisoft’s E3 2015 Lineup - UbiBlog - Ubisoft®», 09-06-2015. Arxivat de l'original el 2015-06-17. [Consulta: 3 juny 2018].
  11. Rad, Chloi. «Sony's E3 Press Conference Time and Dates Revealed» (en anglès), 15-05-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  12. Life, Nintendo «The Nintendo World Championships Legend of Zelda Challenge Has Been Detailed» (en anglès). Nintendo Life, 12-06-2015.
  13. Sliva, Marty. «E3 2015: Blast Ball Revealed During Nintendo World Championships, Bears Resemblance to Metroid Prime Hunters» (en anglès), 14-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  14. 14,0 14,1 Dyer, Mitch. «E3 2015: Mario Maker Is Now Super Mario Maker» (en anglès), 14-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  15. «There's Now an E3 Press Conference For The PC» (en anglès). [Consulta: 3 juny 2018].
  16. Makuch, Eddie. «E3 PC Gaming Show Adds 10 More Developers» (en anglès), 05-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  17. 17,0 17,1 17,2 17,3 «Square Enix E3 hype video teases six surprises - Gematsu» (en anglès). Gematsu, 12-06-2015.
  18. 13AMgames. «Runbow E3 2015 Trailer», 15-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  19. Makuch, Eddie. «Borderlands Dev's New IP Battleborn Coming to E3 "in a Big Way"» (en anglès), 05-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  20. 20,00 20,01 20,02 20,03 20,04 20,05 20,06 20,07 20,08 20,09 20,10 20,11 20,12 20,13 20,14 20,15 20,16 20,17 20,18 20,19 20,20 20,21 20,22 20,23 20,24 20,25 20,26 20,27 20,28 20,29 20,30 20,31 20,32 20,33 20,34 20,35 20,36 20,37 Newhouse, Alex. «Confirmed Games at E3 2015» (en anglès), 12-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  21. Stapleton, Dan. «XCOM 2 Announced -- IGN First» (en anglès), 01-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  22. 22,0 22,1 22,2 22,3 «505 GAMES ANNOUNCES E3 2015 LINEUP | Games industry press releases | Develop», 04-07-2015. Arxivat de l'original el 2015-07-04. [Consulta: 3 juny 2018].
  23. «Adr1ft E3 2015 trailer leaked - VG247» (en anglès). VG247, 10-06-2015.
  24. Makuch, Eddie. «Payday Dev's Walking Dead Co-Op Shooter Coming to E3» (en anglès), 13-05-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  25. 25,0 25,1 25,2 25,3 «The Giant E3 2015 Games List» (en anglès). Arxivat de l'original el 2015-08-18. [Consulta: 3 juny 2018].
  26. 26,0 26,1 «The Giant E3 2015 Games List» (en anglès). Arxivat de l'original el 2015-08-18. [Consulta: 3 juny 2018].
  27. «Destiny's next expansion to be shown at E3 - GameZone» (en anglès). GameZone, 28-05-2015.
  28. «The Niche Gamer E3 2015 Events and Streaming Schedule - Niche Gamer» (en anglès). Niche Gamer, 13-06-2015.
  29. «Take A Look At The Project X Zone 2’s Trailer | My Nintendo News» (en anglès). My Nintendo News, 16-06-2015.
  30. «Bethesda Announces Additional E3 Details, Including Fallout 4 Panel With Todd Howard» (en anglès). [Consulta: 3 juny 2018].
  31. «Dishonored 2 coming in 2016 - first trailer, screens and details - VG247» (en anglès). VG247, 15-06-2015.
  32. «Dishonored: Definitive Edition coming to PS4, Xbox One in August - VG247» (en anglès). VG247, 15-06-2015.
  33. Pitcher, Jenna. «E3 2015: Doom Release Window Announced» (en anglès), 14-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  34. Pitcher, Jenna. «E3 2015: Fallout 4 Release Date Revealed» (en anglès), 14-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  35. «Surprise! Fallout Shelter iOS game out now» (en anglès). Eurogamer.net.
  36. «Imperial City And Orsinium Coming To Elder Scrolls Online On Consoles» (en anglès). [Consulta: 3 juny 2018].
  37. «The Elder Scrolls: Legends is a new card battler coming to iPad and PC - VG247» (en anglès). VG247, 15-06-2015.
  38. «Tanoa is Arma 3's new jungle terrain - first video and screens» (en anglès). pcgamer.
  39. «E3 2015: Take On Mars Trailer» (en anglès). GameSided, 16-06-2015.
  40. 40,0 40,1 40,2 40,3 «Capcom announces full E3 2015 line-up - VG247» (en anglès). VG247, 08-06-2015.
  41. «Sniper: Ghost Warrior 3 will be at E3 - VideoGamer.com» (en anglès). VideoGamer.com.
  42. 42,0 42,1 «The Giant E3 2015 Games List» (en anglès). Arxivat de l'original el 2015-08-18. [Consulta: 3 juny 2018].
  43. «Crytek brings dinosaurs to VR with Robinson: The Journey». Polygon.
  44. 44,0 44,1 44,2 Dyer, Mitch. «E3 2015: Mother Russia Bleeds, Ronin, and More Coming to PS4» (en anglès), 15-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  45. «Shadow Warrior 2 announced - Gematsu» (en anglès). Gematsu, 11-06-2015.
  46. 46,0 46,1 46,2 46,3 46,4 «EA's E3 2015 line-up includes hands-on with Star Wars Battlefront, Mirror’s Edge Catalyst - VG247» (en anglès). VG247, 12-06-2015.
  47. «Mass Effect: Andromeda, Star Wars Battlefront and Mirror's Edge E3 Trailers! - ComingSoon.net» (en anglès). ComingSoon.net, 15-06-2015.
  48. 48,0 48,1 «The Giant E3 2015 Games List» (en anglès). Arxivat de l'original el 2015-08-18. [Consulta: 3 juny 2018].
  49. Makuch, Eddie. «Need for Speed Open-World "Full Reboot" Hitting PS4, Xbox One, and PC This Fall» (en anglès), 22-05-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  50. Dyer, Mitch. «Star Wars Celebration: Battlefront Does Not Have a Campaign» (en anglès), 17-04-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  51. Dyer, Mitch. «E3 2015: Star Wars: The Old Republic - Knights of the Fallen Empire Announced» (en anglès), 15-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  52. 52,0 52,1 52,2 52,3 «Lords of the Fallen, Divinity: Original Sin developers will reveal new games at E3 2015 - VG247» (en anglès). VG247, 04-05-2015.
  53. «Cyberpunk RPG Technomancer will make its debut at E3 - VG247» (en anglès). VG247, 27-05-2015.
  54. «Wayback Machine», 01-06-2015. Arxivat de l'original el 2015-06-01. [Consulta: 3 juny 2018].
  55. 55,0 55,1 55,2 55,3 55,4 55,5 55,6 55,7 «PlayStation.Blog» (en anglès). [Consulta: 3 juny 2018].
  56. «Pro Evolution Soccer 2016 announced» (en anglès). pcgamer.
  57. Sirani, Jordan. «Forza 6 Gets Holiday 2015 Release Window» (en anglès), 23-02-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  58. «E3 2015: Indie PC dev Motiga debuts Gigantic for Xbox One and Windows 10» (en anglès). MCV.
  59. «Halo 5: Guardians Cover Art Reveals New Spartans - Xbox Wire» (en anglès). [Consulta: 3 juny 2018].
  60. «D&D adventure Sword Coast Legends gets release date, console versions» (en anglès). Eurogamer.net.
  61. O'Brien, Lucy. «Star Fox Wii U Will be Playable at This Year's E3» (en anglès), 08-01-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  62. «The Giant E3 2015 Games List» (en anglès). Arxivat de l'original el 2015-08-18. [Consulta: 3 juny 2018].
  63. «E3 2015: Nintendo Shows Off New Yoshi’s Woolly World Footage | Hardcore Gamer» (en anglès). [Consulta: 3 juny 2018].
  64. «E3 2015: STRAFE is a Callback to Classic Shooters | Hardcore Gamer» (en anglès). [Consulta: 3 juny 2018].
  65. «The games.on.net website is now closed.» (en anglès). Arxivat de l'original el 2015-06-17. [Consulta: 3 juny 2018].
  66. «Stylish stealth adventure Calvino Noir announced for PS4» (en anglès). PlayStation.Blog.Europe, 17-06-2015.
  67. «Ratchet & Clank Will Be Playable At E3, See It In Action Now - Ratchet & Clank - PlayStation 4 - www.GameInformer.com», 11-06-2015. Arxivat de l'original el 2015-06-11. [Consulta: 3 juny 2018].
  68. 68,0 68,1 «Uncharted 4 looms over E3 as hype train gets up to speed - VG247» (en anglès). VG247, 08-06-2015.
  69. «Deus Ex: Mankind Divided to Have In-Game Reveal at Square Enix Press Conference | Hardcore Gamer» (en anglès). [Consulta: 3 juny 2018].
  70. «Watch the newest Kingdom Hearts 3 gameplay trailer». Polygon.
  71. «This E3 2015 trailer for Life is Strange helps gets you caught up on the story - VG247» (en anglès). VG247, 10-06-2015.
  72. «Telltale and Skybound Announce 'The Walking Dead: Michonne - A Telltale Games Mini-Series'» (en anglès). Telltale Community.
  73. «E3 2015: ‘Beyond Eyes' Revealed for Xbox One with Trailer» (en anglès). Game Rant, 16-06-2015.
  74. «Watch Tripwire and Antimatter Games talk Rising Storm 2 Vietnam at the PC Gamer Weekender» (en anglès). pcgamer.
  75. Dyer, Mitch. «Assassin's Creed Syndicate Release Date Revealed» (en anglès), 12-05-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  76. «Ubisoft outlines its E3 2015 plans, game lineup». Polygon.
  77. «Exclusive Reveal: Goliath» (en anglès). [Consulta: 3 juny 2018].
  78. Makuch, Eddie. «Magic-Free Medieval RPG Kingdom Come Gets Gorgeous E3 Teaser Trailer» (en anglès), 05-06-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  79. «LEGO Marvel's Avengers gets E3 2015 trailer, release window - VG247» (en anglès). VG247, 10-06-2015.
  80. «Shantae: Half-Genie Hero», 01-11-2015. [Consulta: 3 juny 2018].
  81. 81,0 81,1 81,2 81,3 81,4 81,5 81,6 81,7 «XSeed Announces E3 Lineup, Including Earth Defense Force 4.1 For PlayStation 4 - News - www.GameInformer.com», 24-09-2015. Arxivat de l'original el 2015-09-24. [Consulta: 3 juny 2018].
  82. «Yu Suzuki Kickstarting Shenmue III for PS4, PC - Gematsu» (en anglès). Gematsu, 15-06-2015.