Elionor de Saxònia-Eisenach

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaElionor de Saxònia-Eisenach

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Eleonore von Sachsen-Eisenach Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(de) Eleonore Erdmuthe Luise von Sachsen-Eisenach Modifica el valor a Wikidata
13 abril 1662 Modifica el valor a Wikidata
Friedewald Modifica el valor a Wikidata
Mort9 setembre 1696 Modifica el valor a Wikidata (34 anys)
Schloss Pretzsch (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
SepulturaFreiberg Cathedral (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióLuteranisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolMarquesa
Príncep elector
Princesa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaWettin Modifica el valor a Wikidata
CònjugeJoan Frederic de Brandenburg-Ansbach (1681–1686)
Jean-Georges IV de Saxe (1692–1694) Modifica el valor a Wikidata
FillsCarolina de Brandenburg-Ansbach
 ( Joan Frederic de Brandenburg-Ansbach)
William Frederick, Margrave of Brandenburg-Ansbach (en) Tradueix
 ( Joan Frederic de Brandenburg-Ansbach) Modifica el valor a Wikidata
ParesJoan Jordi I de Saxònia-Eisenach Modifica el valor a Wikidata  i Joana de Sayn-Wittgenstein Modifica el valor a Wikidata
GermansFriederike Elisabeth of Saxe-Eisenach (en) Tradueix, Joan Guillem de Saxònia-Eisenach, Friedrich August von Sachsen-Eisenach (en) Tradueix, Jean-Georges II de Saxe-Eisenach i Maximilian Heinrich von Sachsen-Eisenach (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 36065685 Modifica el valor a Wikidata

Elionor de Saxònia-Eisenach (en alemany Eleonore von Sachsen-Eisenach) va néixer a Friedewald (Alemanya) el 13 d'abril de 1662 i va morir al palau de Pretzsch el 9 de setembre de 1696. Era una noble alemanya, la primera filla del duc Joan Jordi I (1634-1686) i de Joana de Sayn-Wittgenstein (1632-1701).

Va ser marcgravina de Brandenburg-Ansbach del 1681 al 1686 en casar-se amb Joan Frederic de Brandenburg-Ansbach. Però en quedar vídua va anar a viure a Crailsheim amb els seus fills i amb ben pocs recursos. Més tard esdevingué electriu de Saxònia del 1692 al 1694 com a resultat del seu segon matrimoni amb Joan Jordi IV de Saxònia. Aquest matrimoni va ser forçat per la princesa Anna Sofia de Dinamarca mare de Joan Jordi, per tal que li donés hereus legítims i per apartar-lo de la seva amant Magdalena Sibil·la de Neidschutz. Amb tot, immediatament després d'assumir l'electorat, Joan Jordi va viure obertament amb la seva amant en una altra residència, relegant Elionor a la residència oficial.

Desesperat per poder-se casar amb la seva amant, Joan Jordi va intentar assassinar Elionor, però ho va impedir el seu germà petit, Frederic August. Elionor va patir dos avortaments involuntaris durant el seu matrimoni, l'agost de 1692 i el febrer 1693.

Matrimoni i fills[modifica]

El 4 de novembre de 1681 es va casar a Eisenach amb Joan Frederic de Brandenburg-Ansbach (1654-1686), fill d'Albert II de Brandenburg-Ansbach (1620-1667) i de Sofia Margarida d'Oettingen-Oettingen (1634-1664). D'aquest matrimoni en nasqueren:

El 17 d'abril de 1692 es va tornar a casar a Leipzig amb Joan Jordi IV de Saxònia. Un desventurat matrimoni que no va tenir descendència.

Bibliografia[modifica]