Els dotze regnes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Els Dotze Regnes)
Els Dotze Regnes
十二国記
(12 Kokuki)
GènereAventura, fantasia
Anime
DirectorTsuneo Kobayashi
GuionistaShou Aikawa (eps 1-40)
Seiya Fujima (eps 41-45)
EstudiStudio Pierrot
CanalJapó NHK
Emissió9 d'abril de 200211 de març de 2003
Episodis45 (Llista d'episodis)
Imatges externes
Portada

Els dotze regnes (十二国記 , Jūni Kokuki?), també coneguda com a Juuni Kokki o 12 Kokki, és una sèrie de novel·les curtes japoneses escrites per Fuyumi Ono i il·lustrades per Akihiro Yamada.[1] Està formada per 11 volums publicats per l'editorial Kodansha entre el 1992 i 2001. A causa de l'èxit de la novel·la entre el públic jove japonès, l'Studio Pierrot va adaptar-lo a la seva versió anime. La sèrie està inspirada en la mitologia xinesa, on hi ha dotze regnes, habitats per personatges mitològics i per simples mortals.

Argument[modifica]

La protagonista de la sèrie és la Yoko Nakajima, una noia tranquil·la i respectada pels professors i els seus amics, que un bon dia rep la visita d'un personatge misteriós, en Keiki, que, a través del portal del temps, la porta a un món fantàstic i li revela que el seu destí és convertir-se en la reina del regne de Kei.

En aquest món fantàstic hi ha dotze regnes, habitats per personatges mitològics i per simples mortals. La Yoko viurà mil aventures amb què cada vegada es farà més forta i valenta, i descobrirà què significa ser noble d'esperit. Per tant, de la nit al dia, aquesta noia, que era una estudiant d'institut, passarà a convertir-se en la reina d'un país imaginari i en una valenta aventurera capaç d'enfrontar-se amb tots els perills que li té preparats el destí.

Semblant a la sèrie Fushigi Yûgi (van ser adaptades a la versió anime per la mateixa companyia), Els Dotze Regnes se centra més en el desenvolupament individual dels personatges, especialment de la protagonista.

Anime[modifica]

Degut a l'èxit de les novel·les entre el públic jove japonès, la sèrie fou adaptada a la seva versió anime per l'Studio Pierrot. Fou dirigida per Tsuneo Kobayashi, amb guió de Shou Aikawa (episodis 1-40) i Seiya Fujima (episodis 41-45), i música composta per Kunihiko Ryo. Fou estrenada pel canal de televisió japonès NHK el 9 d'abril de 2002 fins a l'11 de març de 2003. La sèrie està formada per 45 episodis de 25 minuts de duració cadascun.

Internacionalment, fou distribuïda en format DVD per la companyia estaunidenca Media Blasters.[2] A Catalunya, la sèrie fou emesa l'1 de desembre de 2005 pel canal K3, reemetent-se posteriorment en diverses ocasions.[3]

Referències[modifica]

  1. «Fuyumi Ono, Author of The Twelve Kingdoms». Anime News Network, 18-03-2007. [Consulta: 8 juliol 2013].
  2. «Twelve Kingdoms - Shoku (DVD 1)». Anime News Network., 2004. [Consulta: 8 juliol 2013].
  3. «Programa - Els dotze regnes». CCMA.cat. Arxivat de l'original el 2022-06-05. [Consulta: 6 juny 2022].

Enllaços externs[modifica]