Emma Ozores Ruiz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEmma Ozores Ruiz

(2009) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(es) Emma Luisa Ozores Ruiz Modifica el valor a Wikidata
2 març 1961 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactriu, actriu de cinema Modifica el valor a Wikidata
Activitat1979 Modifica el valor a Wikidata –
Família
ParesAntonio Ozores Puchol Modifica el valor a Wikidata  i Elisa Montés Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0654844 Allocine: 396992 TMDB.org: 582972 Modifica el valor a Wikidata

Emma Ozores Ruiz (Madrid, 2 de febrer de 1966) és una actriu espanyola. Pertany per partida doble a una important saga de còmics, actors i músics.

Biografia[modifica]

És filla del conegut actor Antonio Ozores Puchol (1928-2010) i de l'actriu Elisa Montés (1934).

Per part de pare és neta de Mariano Ozores i Luisa Puchol, neboda de l'actor José Luis Ozores Puchol i del director i guionista Mariano Ozores Puchol, i cosina de l'actriu Adriana Ozores Muñoz.

Per part de mare és neboda de les també actrius Emma Penella i Terele Pávez, neta del polític de dretes Ramón Ruiz Alonso, besneta del compositor Manuel Penella Moreno i rebesneta del compositor Manuel Penella Raga. Endemés, també és neboda del productor de cinema Emiliano Piedra, casat amb la seva tia Emma.

Ja des de petita volia ser actriu malgrat considerar-se a si mateixa una persona tímida. Polifacètica, al llarg de la seva carrera ha fet revistes, musicals, teatre clàssic, sèries de televisió i pel·lícules, encara que es decanta per personatges còmics. Entre els seus últims treballs s'inclou la seva participació l'any 2006 a l'existosa sèrie Aquí no hay quien viva de Antena 3, l'obra de teatre El último que apague la luz (2007), dirigida pel seu pare i l'obra de teatre Desnudos en Central Park amb Manuel Galiana.

En 2009 i després de 15 anys, Emma torna a interpretar a Sandra en l'especial de Farmàcia de guàrdia: La última guardia. Una tv movie que Antena 3 va preparar per commemorar els 20 anys d'aquesta cadena

Trajectòria professional[modifica]

Televisió[modifica]

Cinema[modifica]

Teatre[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Emma Ozores Ruiz