Endocarditis

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Endocarditis
Classificació i recursos externs
Bacils de Bartonella henselae en una vàlvula cardíaca d'un pacient amb endocarditis. Els bacils apareixen com grànuls de color negre.
CIM-10 I33
CIM-9 421
DiseasesDB 4224
MedlinePlus 001098
eMedicine emerg/164 med/671 ped/2511
MeSH D004696

L'endocarditis és una malaltia que es produeix com a resultat de la inflamació de l'endocardi, és a dir, un procés inflamatori localitzat en el revestiment intern de les càmeres i vàlvules siguin natives o protètics-cardíaques. Es caracteritza per la colonització o invasió de les vàlvules del cor formant vegetacions compostes per plaquetes, fibrina i microcolònies de microorganismes i, ocasionalment, cèl·lules inflamatòries.[1] Altres estructures es poden veure afectades, com el septe interventricular, les cordes tendinoses, l'endocardi mural o implants intracardíacs.

Hi ha diverses maneres de classificar l'endocarditis, la més senzilla és basada en la seva etiologia, bé sigui infecciosa o no-infecciosa, depenent si és un microorganisme el causant de la inflamació. Aquesta malaltia es diferencia de la inflamació del múscul cardíac, anomenat miocarditis i d'una inflamació del revestiment extern del cor, anomenat pericarditis.

Referències[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Endocarditis Modifica l'enllaç a Wikidata
  1. Kasper, Dennis L.; Eugene Brunwald, Anthony S. Fauci, Stephen Hauser, Dan L. Longo, J. Larry Jameson. Harrison 16 Ed. Principios de Medicina Interna. McGraw-Hill, 2005, pp. 731-740. ISBN 0-07-139140-1.