Enrique Dans

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEnrique Dans

Sevilla 2010 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement14 maig 1965 Modifica el valor a Wikidata (58 anys)
la Corunya (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Catedràtic d'universitat
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Santiago de Compostel·la
Universitat de Califòrnia a Los Angeles Modifica el valor a Wikidata
Es coneix perActivitsta de ¡Democracia Real YA! i del Moviment dels indignats 15-M
Activitat
OcupacióProfessor de Sistemes de la Informació

Lloc webenriquedans.com Modifica el valor a Wikidata
Flickr: 16189770@N00 Goodreads author: 3427576

Enrique Dans (La Corunya, 14 de maig de 1965) és un expert en tecnologies de la informació i professor de Sistemes de la Informació a la IE Business School des de l'any 1990.

Els seus interessos d'investigació se centren en els efectes de les noves tecnologies en persones i empreses. És col·laborador habitual en nombrosos diaris i revistes com El País, El Mundo, Público, ABC, Expansión, Cinco Días, Libertad Digital o PC Actual en temes relacionats amb Internet i les noves tecnologies. Des de 2003 escriu molt activament al seu blog.[1] El seu blog va ser candidat a Millor Weblog en castellà als premis BOBs de 2006.[2]

Biografia[modifica]

Va iniciar els seus estudis als Jesuïtes de la Corunya (Santa María del Mar). El seu primer ordinador va ser un regal del seu pare, a qui li acabava de tocar un premi a la loteria de Nadal. L'ordinador, que va rebre durant el seu primer curs universitari, va transformar la seva forma d'estudiar i treballar, i des d'aquell moment es va convertir gairebé en una obsessió per a ell. És doctor en Management, especialitzat en Sistemes d'Informació per la Universitat de Califòrnia, MBA per la IE Business School, Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Santiago de Compostela, i ha cursat estudis post-doctorals a Harvard Business School.

Va participar en la reunió entre els bloggers i Ángeles González-Sinde amb l'objectiu de debatre la Llei Sinde.[3][4] És un dels impulsors del moviment NoLesVotes.[5] i activista important de ¡Democracia Real YA! i del Moviment dels indignats 15-M, previ a les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig.

Notes i referències[modifica]

  1. «Bienvenidos a esta primera edición de mi Blog» (en castellà), 21-02-2003. [Consulta: 8 juny 2011].
  2. «Doce blogs en español se sitúan en la recta final de los premios BOBs», 24-11-2006. [Consulta: 19 maig].
  3. «Fracasa la reunión de los bloggeros y Sinde: "Esto es imponer, no un diálogo"» (en castellà), 03-12-2009. [Consulta: 19 maig 2011].
  4. Article sobre el debat parlamentari en relació a la Ley de Medidas de Impulso a la Sociedad de la Información: Dans, Enrique. «Jugándonos el futuro en el Parlamento» (en castellà). libertaddigital.com, 15-12-2007. [Consulta: 8 juny 2011].
  5. «Los 'indignados' se movilizan en las redes y en la calle», 14-05-2011. [Consulta: 19 maig].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Enrique Dans