Enter the Dragon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEnter the Dragon

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióRobert Clouse
Protagonistes
ProduccióFred Weintraub
Paul Heller
GuióMichael Allin
MúsicaLalo Schifrin
ProductoraWarner Bros. i Concord Production Inc. (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorWarner Bros
Dades i xifres
País d'origenHong Kong
Estrena1973
Durada100 minuts
Idioma originalAnglès
RodatgeHong Kong Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost850.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació90.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereArts marcials
Qualificació MPAAR Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióHong Kong i Los Angeles Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0070034 Filmaffinity: 908768 Allocine: 467 Rottentomatoes: m/enter_the_dragon Letterboxd: enter-the-dragon Mojo: enterthedragon Allmovie: v15899 TCM: 74135 Metacritic: movie/enter-the-dragon TV.com: movies/enter-the-dragon AFI: 54969 TMDB.org: 9461 Modifica el valor a Wikidata

Enter the Dragon és una pel·lícula del 1973 protagonitzada per Bruce Lee, estrenada a Hong Kong una setmana després que morís, i als Estats Units dues setmanes més tard. Fou amb aquesta pel·lícula que l'actor es feu famós a Occident.

Resum de la pel·lícula[modifica]

En Lee (Bruce Lee) és un expert artista marcial dedicat en un temple budista. Un servei d'espionatge estranger li demana que assisteixi a un particular torneig d'arts marcials en una illa privada l'amo de la qual, en Han (Kien Shih) és sospitós de fer tractes amb narcotràfics. En Lee ha de reunir les proves necessàries, i accepta no perquè vulgui entrar a l'exèrcit privat d'en Han, sinó per motius més aviat personals relacionats amb persones d'aquella illa.

L'objectiu del torneig és la contractació d'experts en arts marcials per a l'exèrcit d'en Han i d'una altra banda, és una cortina de fum per encobrir les seves accions delictives relacionades amb el tràfic d'opi i al·lucinògens.

En Lee assisteix a l'illa juntament amb altres lluitadors estrangers, com en Roper (John Saxon), un americà que espera que els beneficis del torneig paguin els seus deutes de joc, i en Williams (Jim Kelly), un americà negre que fuig de la llei.

En arribar a l'illa, en Lee i la resta dels lluitadors són benvinguts amb una esplèndida festa oriental celebrada per l'amfitrió Han. Als lluitadors, a més, se'ls permet escollir companyia femenina, en Roper i en Williams escullen ràpidament, però la dona que visita en Lee és una agent camuflada, la Mei Ling.

En Lee participa en el torneig i s'enfronta amb O'Hara (Robert Wall), lloctinent d'en Han i l'agressor de la seva germana Su Lin (Angela Mao), qui va obligar-la a suïcidar-se per no ser violada. En Lee derrota fàcilment l'O'Hara i l'elimina després que el combatent trenqués les regles del combat. La venjança d'en Lee es consumeix amb aquesta mort i a partir d'aquí es dedica a fer incursions nocturnes a les instal·lacions secretes d'en Han que hi ha sota terra sense que el vegin, però l'enxampen alguns guàrdies.

Repartiment[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Enter the Dragon