Entomofàgia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre la pràctica d'alimentar-se d'insectes per part de persones. Si cerqueu la conducta alimentària d'éssers vius que s'alimenten d'insectes, vegeu «insectivorisme».
Parades de venda d'insectes als mercats de Bangkok, Tailàndia
Hypopta agavis en un restaurant a Polanco, ciutat de Mèxic

L'entomofàgia és la ingestió d'insectes i aràcnids, o artròpodes en general, com a aliment pels humans i els animals. Es tracta d'un costum alimentari molt estès en algunes cultures de la terra: Amèrica Central i del Sud, Àfrica, Àsia i Austràlia. En canvi, en altres cultures és poc habitual o fins i tot considerat tabú. L'entomofàgia és l'objecte d'estudi de l'etnoentomologia.

A Corea del Sud hi ha un hospital on serveixen des de març de 2016 un púding fet a partir d'insectes comestibles.[1]

Una investigació demostrà que determinats insectes són més nutritius quant a l'absorció del calci, coure i zinc que la carn de bou.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Entomofàgia
  1. Song, Michael «Insect Pudding Snacks May Be What the Doctor Ordered». Koogle.tv, 07-03-2016 [Consulta: 11 març 2016].
  2. Latunde-Dada, Gladys O.; Yang, Wenge; Vera Aviles, Mayra «In Vitro Iron Availability from Insects and Sirloin Beef». Journal of Agricultural and Food Chemistry, 64, 44, 2016, pàg. 8420-8424. DOI: 10.1021/acs.jafc.6b03286.