Epibiosi

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

L'epibiosi és la relació facultativa entre un organisme sèssil (epibiont) i un organisme hoste substrat anomenat basibiont sobre la superfície del qual s'assenta l'epibiont. Un epibiont és un organisme que viu com a mínim durant una fase del seu cicle vital a sobre de la superfície d'un altre organisme viu de mida major. Es considera que generalment els epibionts no causen cap problema ni dany sobre el seu hoste, per la qual cosa podríem considerar la relació entre ambdós organismes com a neutralisme o comensalisme.[1] Tot i això, també hi ha estudis que suggereixen una relació de mutualisme entre epibiont i hoste.[2]

Referències[modifica]

  1. Laihonen, P. i Furman E. R. «The site of settlement indicates commensalism between bluemussel and its epibiont» (en anglès). Oecologia, 71, 1, 1986, pàg. 38-40.
  2. Barea-Arco, J., Pérez-Martínez, C. and Morales-Baquero, R. «Evidence of a mutualistic relationship between an algal epibiont and its host, Daphnia pulicaria» (en anglès). Limnol. Oceanogr., 46(4), 2001, pàg. 871–881.