Ergometria

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

S'anomena ergometria a la prova diagnòstica que consisteix a realitzar un registre de l'electrocardiograma durant un esforç controlat.

Procediment[modifica | modifica el codi]

Es realitza de forma ambulatòria. Requereix que el pacient no fumi almenys 8 hores abans de l'estudi, vagi equipat amb roba folgada i còmoda, i calçat apropiat (sabatilles d'esport o similar) per caminar o córrer. En arribar se li explica la forma de realitzar-la.

Se li col·loquen uns elèctrodes adhesius al tòrax (si existeix borrissol és necessari rasurar-lo), se'l connecta a l'equip i, seguint les instruccions, ha de caminar o córrer sobre un tapís rodant o bicicleta estàtica. El pacient ha d'indicar al personal mèdic, present a la prova, qualsevol incidència que es presenti (fatiga, cansament, dolor al pit, palpitacions, dispnea, etc.). En tot moment es té control de la TA i l'ECG. Si, durant la realització de l'exercici, el pacient presenta angina, es diu que la prova ha estat clínicament positiva (en cas contrari, la prova es considera clínicament negativa).

La prova es considera concloent quan el pacient ha arribat al 85% de la freqüència cardíaca màxima per a la seva edat (que es calcula amb la fórmula FCMP = (220-edat) x 0,85).

Instruccions, cures i riscos[modifica | modifica el codi]

  • Cures prèvies: No requereix cures especials. Ha de seguir les instruccions del seu metge, que li indicarà si ha o no suspendre la medicació, anar en dejú i amb les recomanacions que li faci el seu especialista.
  • Cures posteriors: No requereix cures posteriors

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ergometria Modifica l'enllaç a Wikidata

Referències[modifica | modifica el codi]