Erich Bachem

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaErich Bachem

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement12 agost 1906 Modifica el valor a Wikidata
Mülheim del Ruhr (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort25 març 1960 Modifica el valor a Wikidata (53 anys)
Mülheim del Ruhr (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballGrau en enginyeria Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióenginyer Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Nacionalsocialista Alemany dels Treballadors Modifica el valor a Wikidata

Erich Hermann Bachem (nascut el 12 d'agost de 1906 a Mülheim del Ruhr, mort el 25 de març de 1960 a Mülheim del Ruh) va ser un enginyer, dissenyador i pioner alemany en el camp de la tecnologia de coets.

Biografia[modifica]

Erich Bachem i Hanna Reitsch. Kassel (1938)

Erich Bachem procedia d'una família de comerciants catòlics de Renania; el seu pare era farmacèutic a Mülheim del Ruhr. Després de graduar-se a l'escola secundària e la seva ciutat natal el 1925, va començar a estudiar enginyeria mecànica a la Universitat de Ciències Aplicades de Stuttgart. Aquí va entrar en contacte amb l'aviació per primera vegada.

Després de completar els seus estudis com a enginyer i després d'una estada a Berlín va ocupar el càrrec de director tècnic a la factoria Fieseler de Kassel el 1933. El 1938, Bachem es va convertir en cap del departament de desenvolupament. També es va fer un nom com a autor d'un llibre de text sobre vol a vela i planadors i una publicació sobre els avions com a mitjà de transport massiu del futur. Fins a principis de 1942, Bachem va treballar com a director tècnic a Fieseler; després va fundar Bachem Werke GmbH a Waldsee el febrer de 1942, proveïdor de la indústria aeroespacial.[1]

Cap al final de la guerra va construir el primer avió coet tripulat vertical, el Bachem Ba 349, més conegut com a "Natter", que va completar el seu primer i únic vol de prova tripulada l'1 de març de 1945. El pilot de proves Lothar Sieber va morir en el procés.[2]

El 1947 Erich Bachem va deixar Alemanya per traslladar-se a l'Argentina. A l'Argentina, entre altres coses, va construir una fàbrica per a guitarres.

El 1952 Bachem va tornar a Alemanya per convertir-se en el director tècnic de la companyia del seu sogre Heinrich Wilhelm Schwarz a Mülheim del Ruhr, la Ruhrthaler Maschinenfabrik Schwarz i Dyckerhoff GmbH. Allà va desenvolupar locomotores així com diverses màquines per a la mineria. Erich Bachem va ocupar aquest càrrec fins a la seva mort.

Eriba[modifica]

Caravana Eriba Triton

A partir del 1957 va construir juntament amb Erwin Hymer per a la seva companyia Hymer a Bad Waldsee diverses caravanes que van ser produïdes amb la marca Eriba (per Erich Bachem o possiblement per la seva dona Erika Bachem) i anomenades amb noms mitològics com Troll, Puck, Triton, Pan, Faun.

Publicacions[modifica]

  • Die Praxis des Leistungs-Segelfliegens. Berlin: Volckmann 1932, 2. Auflage 1936
  • Das Problem des Schnellstfluges. Stuttgart: Franckh 1933
  • Beitrag in: Probleme aus der astronautischen Grundlagenforschung, hrsg. v. Heinz H. Koelle, 1952

Referències[modifica]

  1. «Bachem». [Consulta: 31 març 2020].
  2. Warplanes of the Luftwaffe. Londres: Aerospace Pub., 1994. ISBN 1-880588-10-2.