Erika Maria Rodríguez Pinzón

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaErika Maria Rodríguez Pinzón

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(es) Érika Rodríguez Pinzón Modifica el valor a Wikidata
1978 Modifica el valor a Wikidata (45/46 anys)
Bogotà (Colòmbia) Modifica el valor a Wikidata
Regidora de l'Ajuntament de Madrid
28 novembre 2016 – 15 juny 2019
← Carlota Merchán Mesón Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Autònoma de Madrid
Universitat Nacional de Colòmbia Modifica el valor a Wikidata
Tesi acadèmicaEl discurso político de la seguridad en Colombia entre 1998 y 2010: la convergencia entre política exterior e interior Modifica el valor a Wikidata (2015 Modifica el valor a Wikidata)
Director de tesiHeriberto Cairo Carou Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósociòloga, política Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Obrer Espanyol Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): emaropi Modifica el valor a Wikidata

Erika Maria Rodríguez Pinzón (Bogotà, 1978) és una socióloga i política colombiana. Doctora en relacions internacionals per la Universitat Autònoma de Madrid, és regidora d'economia del PSOE a l'Ajuntament de Madrid. Anava en el lloc desè de la llista socialista a les municipals i el 2016 va ocupar la vacant que deixava Carlota Merchán per substituir Pedro Sánchez al Congrés de Diputats. És profesora associada de la Universitat Autònoma de Madrid i experta en governabilitat, polítiques públiques, desenvolupament i seguretat. El febrer de 2019 va defensar una proposició en el ple perquè l'Ajuntament donès suport a la vaga feminista, iniciativa que va comptar amb el suport de Ara Madrid, amb l'abstenció de Ciutadans i el rebuig del PP.[1][2][3]

Referències[modifica]

  1. «Merchán dejará el Ayuntamiento y podría ser sustituida por Erika Rodríguez» (en castellà). La Vanguardia, 30-10-2016 [Consulta: 21 abril 2019].
  2. «Érika Rodríguez (PSOE) a Cs: "Por muchas banderas LGTB que lleven sabemos con quién están pactando"» (en castellà). La Vanguardia, 26-02-2019 [Consulta: 21 abril 2019].
  3. Caballero, Fátima «"Montoro busca desestabilizar al Ayuntamiento de Madrid porque hace una política distinta"» (en castellà). El Diario, 26-11-2017 [Consulta: 21 abril 2019].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Erika Maria Rodríguez Pinzón