Vés al contingut

Ermita de Sant Sebastià i Calvari (la Pobla de Vallbona)

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Ermita de Sant Sebastià
Imatge
Ermita de Sant Sebastià
Dades
TipusErmita Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVII Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Pobla de Vallbona (el Camp de Túria) Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 35′ 46″ N, 0° 32′ 58″ O / 39.596176°N,0.549474°O / 39.596176; -0.549474
Bé immoble de rellevància local
Identificador46.202-9999-000005

L'ermita de Sant Sebastià de la Pobla de Vallbona va ser construïda a la fi del segle xix. És Bé de Rellevància Local amb identificador nombre 46.11.202-003.[1]

L'ermita està orientada d'Est a Oest, tenint la seua porta d'entrada en la part sud, sent de fusta; els relleus de les cantonades i sostre són de forma ogival. A l'esquerra de la porta de l'església i mirant a l'est, es troba la casa de l'ermità, que queda adossada en la seua part nord a l'oest de l'ermita.

L'altar major es troba en la seua part est i damunt de la taula de sacrificis hi ha una pintura mural representant a Sant Sebastià lligat a un arbre, un angelet dipositant un ram de llorer en el cap del Sant. La pintura és de manera natural quant a l'ample i l'alt. Aquest quadre va ser pintat pel pintor-decorador Benjamín Biot, natural de Meliana, l'any 1945.

En la façana i damunt de la porta d'entrada, una mica a la seua esquerra, està la campaneta, sostinguda per dos diminuts pilars, i sostre també de forma ogival.

Des de temps immemorials, el 20 de gener té lloc la pujada del sant a l'Ermita de Sant Sebastià, la Pujà del Sant.

Referències

[modifica]
  1. «Fitxa BRL: Ermita de San Sebastián y Calvario». Cult.gva.es. [Consulta: setembre 2015].

Aquest article incorpora material procedent de la pàgina web de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que mitjançant una autorització va permetre agregar contingut i imatges i publicar-los sota llicència GFDL.