Ernst Friedrich Schumacher

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaErnst Friedrich Schumacher
Biografia
Naixement16 agost 1911 Modifica el valor a Wikidata
Bonn (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort4 setembre 1977 Modifica el valor a Wikidata (66 anys)
Suïssa Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Infart de miocardi Modifica el valor a Wikidata)
Dades personals
ReligióChurch of England parish church (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de Colúmbia
Universitat de Bonn
New College Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióeconomista, filòsof, estadístic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Colúmbia
Universitat d'Oxford Modifica el valor a Wikidata
Influències
Obra
Obres destacables
Família
CònjugeVerena Rosenberger (en) Tradueix
Anne Maria Petersen (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesHermann Schumacher Modifica el valor a Wikidata  i Edith Schumacher (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansElisabeth Schumacher Heisenberg i Edith Schumacher (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm4189272 iTunes: 437467284 Goodreads author: 4615523 Find a Grave: 48022826 Modifica el valor a Wikidata

Ernst Friedrich "Fritz" Schumacher (Bonn, 16 d'agost de 1911Suïssa, 4 de setembre de 1977) va ser un intel·lectual i economista que va tenir una influència a nivell internacional amb un rerefons professional com a estadístic i economista a Anglaterra.[1]

Va treballar com Chief Economic Advisor per la National Coal Board de Gran Bretanya durant dues dècades.

Les seves idees van ser molt conegudes al món anglosaxó durant la dècada dels setanta. També va ser reconegut per les seves crítiques als sistemes econòmics d'Occident i per la seva proposta d'una tecnologia descentralitzada.

Biografia[modifica]

Schumacher va néixer a Bonn, Alemanya el 1911. El seu pare era un professor d'economia política. El jove Schumacher va estudiar a Bonn i a Berlín, després marxà a Anglaterra com a estudiant de “Rhodes Scholar” a “Oxford” en la dècada dels 30. Més tard a la Universitat de Colúmbia a la Ciutat de Nova York, aconseguint un diploma en economia. Es va convertir en un economista, però es va dedicar a l'estudi de diverses disciplines en el que avui s'anomenaria estudis interdisciplinaris.

El 1966 va fundar el “Intermediate Technology Development Group” (Grup de desenvolupament de tecnologia intermèdia), conegut ara com a Practical Action (Solucions Pràctiques per a les seves operacions a Amèrica Llatina i el Carib). El 1971 es va convertir al catolicisme. Va ser amic del conegut professor Mansur Hoda.

Obra[modifica]

Segons el suplement literari del The Times, el seu llibre "El petit és bell" de 1973 (en anglès: “Small Is Beautiful”) està entre els 100 llibres més influents publicats des de la Segona Guerra Mundial.[2] On exposa que la tecnologia adequada (TA) tendeix a promoure valors com la salut, la bellesa i la permanència d'aquest ordre.[3] El llibre va ser ràpidament traduït a diversos idiomes. Li donar fama internacional, després de la qual va ser convidat a moltes conferències internacionals i a universitats per donar xerrades i respondre consultes.

Un altre notable treball de Schumacher és "Guia per a perplexos" (en anglès: “A Guide For The Perplexed”), una crítica al materialisme cientificista i una exploració de la naturalesa i l'organització del coneixement.

Referències[modifica]

  1. «Exposició virtual: Ernst Friedrich Schumacher (1911- 1977)». Universitat de Barcelona. Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació. [Consulta: 30 març 2015].
  2. The Times. «The hundred most influential books since the war» (en anglès).
  3. Schumacher, E. F.; Small Is Beautiful: Economics As If People Mattered : 25 Years Later...With Commentaries. Hartley & Marks Publishers ISBN 0-88179-169-5

Enllaços externs[modifica]