Escala Kinsey

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Escala de Kinsey)

L'escala Kinsey pretén fer mesura de l'orientació sexual partint de 0 (exclusivament heterosexual) a 6 (exclusivament homosexual). Inicialment va ésser publicada a Sexual Behavior in the Human Male (1948) d'Alfred Kinsey, i fou important en el treball complementari de títol Sexual Behavior in the Human Female (1953).

Per descriure l'escala, Kinsey afirmà:

« (anglès) Males do not represent two discrete populations, heterosexual and homosexual. The world is not to be divided into sheep and goats. It is a fundamental of taxonomy that nature rarely deals with discrete categories... The living world is a continuum in each and every one of its aspects.

(català) Els mascles no representen dues poblacions separades d'homosexuals i heterosexuals. Com igualment el món no està dividit entre ovelles i cabres. És doncs fonamental per a la taxonomia el fet que la Natura rarament es descriu amb grups marcadament separats... El món natural és continu en tots i cadascun dels seus aspectes. »
— Alfred Kinsley

Amb el remarcament de la gradació existent entre els historials homosexual i heterosexual exclusius, ha semblat apropiat el desenvolupament d'una classificació que es basi en la quantitat d'experiències homosexuals i heterosexuals de cada historial... Cada individu seria assignat a una posició dintre d'aquesta escala, per a cada període de la seva vida…. Una escala amb set punts assenyala fidedignament les múltiples gradacions que de fet existeixen." (Kinsey, i cols. (1948). pp. 639, 656)


L'escala Kinsey presentada és la següent:

Rang Descripció
0 Exclusivament heterosexual
1 Predominantment heterosexual, només ocasionalment homosexual
2 Predominantment heterosexual, però més que ocasionalment homosexual
3 Tan heterosexual com homosexual
4 Predominantment homosexual, però més que ocasionalment heterosexual
5 Predominantment homosexual, només ocasionalment heterosexual
6 Exclusivament homosexual

Recerca[modifica]

Informes Kinsey[modifica]

  • Homes: L'11,6% dels homes blancs d'entre 20 i 35 van tenir un grau 3r en aquest període de les seves vides.[1]
  • Dones: El 7% de les dones fadrines d'entre 20 i 35 i el 4% de les dones prèviament casades d'entre 20 i 35 van tenir un grau 3r en aquest període de les seves vides.[2] d'un 2 a un 6% de les dones, d'entre 20 i 35, van tenir un grau 5è[3] i d'un 1 a un 3% de les dones fadrines d'entre 20 i 35 en tengueren un grau 6è.[4]

Referències[modifica]

  1. Kinsey, i cols. 1948. Sexual Behavior in the Human Male, Table 147, p. 651
  2. Kinsey, i cols. 1953. Sexual Behavior in the Human Female, Table 142, p. 499
  3. Ibid, p. 488
  4. Ibid, Table 142, p. 499, and p. 474

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escala Kinsey