Esclau Fidel i Assenyat

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Joseph Rutherford President de la Wacht Tower i líder del Cos Governant.

Esclau Fidel i Assenyat és el terme emprat pels Testimonis de Jehovà per identificar les persones en qui recau l'autoritat espiritual d'aquesta organització, i que segons llurs creences formen part de les 144.000 persones que tenen esperança celestial i governaran amb Crist com a reis i sacerdots.

Segons els Testimonis, el 1914 va començar el Regne de Déu per tota la Terra. En aquest moment s'acabà el permís que Jehovà havia donat als governants de les nacions de la Terra per governar el món.[1]

Els Testimonis de Jehovà també diuen que les nacions estan conspirant contra el Regne de Crist i no volen cedir el control o govern del món, i per tant Déu destruirà les nacions quan arribarà l'Harmagedon.[2]

Ús del terme[modifica]

Els Testimonis de Jehovà utilitzen aquest terme basant-se en les seves interpretacions de les paraules de Jesús, recollides en a Mateu 24:45: "¿Qui és el servent fidel i assenyat a qui l'amo ha confiat la gent de casa seva perquè els doni l'aliment al temps degut?" (Bíblia de Montserrat). Segons la seva interpretació d'aquest text, hi hauria un esclau encarregat de donar l'aliment espiritual, un esclau que seria fidel i assenyat.

Història[modifica]

Al principi de la història dels Testimonis de Jehovà, Charles Taze Russell assenyalà que l'"esclau fidel i assenyat" es referia al conjunt dels cristians veritables. El 1896, Russell va aplicar-se a si mateix el compliment de la funció de l'esclau. Més tard, a The Watchtower del 15 d'abril de 1904, Russell explica que l'esclau és una persona i no pas un grup. El 1927, el successor de Russell, Joseph Rutherford, publica un article a The Watctower on diu que l'esclau fidel és una classe de persones i no pas una sola persona.

Funcions[modifica]

Segons els Testimonis de Jehovà, la classe de l'Esclau Fidel i Assenyat té les següents funcions:

  • Tenir cura de tots els béns de Jehovà, és a dir, els seus interessos del Regne a la Terra, entre els quals hi ha les instal·lacions de la seu mundial dels Testimonis de Jehovà, juntament amb les sucursals, Salons del Regne i Salons d'Assemblees de tot el món.
  • Subministrar aliment espiritual a tots els fidels.
  • Portar l'ensenyament de la Bíblia arreu del món.

Consell rector[modifica]

El Consell rector dels Testimonis de Jehovà és un grup selecte de membres de l'Esclau Fidel i Assenyat, format exclusivament per homes, que dicta les normes que regiran sobre les congregacions i els fidels

Autors crítics[modifica]

Autors crítics com Pedro de Felipe del Rey,[3] opinen que les aspiracions d'aquest anomenat esclau no són religioses, sinó econòmiques i polítiques.

El Consell rector dels Testimonis de Jehovà, basant-se en textos bíblics, des de la seva formació (segons ells l'1 d'octubre de 1914), no deixa d'aspirar a governar tot el planeta Terra, el qual reclama amb insistència, aŀ·legant que, en aquesta data, es va acabar el permís que Déu va donar als governants de tots els països per governar la Terra durant 2.520 anys, des de l'any 607 aC fins al 1914; des de llavors, el Govern dels Testimonis de Jehovà havia de substituir tots els altres governs, per ser aquest Cos Governant part integrant del Govern del Regne de Déu iniciat el 1914.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. "Hágase tu voluntad en la tierra" p. 195 (castellà)
  2. "Usted puede sobrevivir al Armagedón y entrar en el nuevo mundo de Dios" p. 52,53 (castellà)
  3. "El Reino de Dios empezó en 1914 ¿realidad o fraude? ¿política o religión?" (castellà)