Escola Tabor

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'edifici
Escola Tabor
Modifica dades a Wikidata

L'Escola Tabor va iniciar la seva tasca educativa l’any 1967 com a fruit de l’interès, les inquietuds i esforços d’un grup de persones; unes pertanyents al món de l’ensenyament, d’altres, gent d’aquí, de Santa Perpètua, membres de la ja desapareguda Agrupació Familiar.

Per responsabilitzar-se de l’adequada aplicació dels fins que inspiraren el grup promotor i de la bona marxa i funcionament de l’Escola, es va constituir una fundació eclesiàstica, que s’anomenà INSTITUCIÓ BELLSOLÀ.

La INSTITUCIÓ BELLSOLÀ prengué aquest nom perquè en el seu patrimoni inicial s’inclogué una donació que l’any 1928 va fer un perpetuenc, el Sr. Valentí Bellsolà, amb una finalitat de promoció de la cultura a Santa Perpètua, l’últim responsable de la qual fou el Bisbat de Barcelona.

Durant la seva trajectòria l’Escola Tabor ha anat  creixent fins a les seves dimensions actuals. L’Educació Infantil, l’Educació Primària i l’Educació Secundària Obligatòria configuren actualment l’oferta educativa, sempre amb voluntat innovadora i adaptant-nos als canvis socials i a les noves tendències psicopedagògiques.

L’Escola Tabor, en tots aquests anys, ha seguit una línia de serietat que sense cap afany lucratiu i volent sempre fer l’escola assequible al major nombre possible d’alumnes, ha demostrat que omplia un buit existent en el camp de l’ensenyament dintre de la població de Santa Perpètua.

L’escola Tabor es defineix com a cristiana[modifica]

La nostra Escola, seguint els principis en què es basa, pretén una formació de la persona inspirada en la concepció cristiana de l’home i el món.

Encara que la família i la comunitat cristiana siguin els principals responsables d’aquesta educació, l’escola és un lloc de formació i no pot deixar de fer referència, en la seva tasca educadora, en aquesta dimensió cristiana, oferint el creixement en la fe a més de donar una cultura religiosa per a tots.

Som conscients de la influència dels pares en la formació dels valors morals dels infants; és per això que, en aquells casos de pares que no participin d’aquesta visió cristiana, considerem necessari que no solament no s’hi oposin amb els seus criteris sinó que la respectin i cooperin per afavorir la recepció per part de l’infant d’aquestes idees.  

L’escola Tabor es defineix com a catalana[modifica]

Ens creiem en el deure i en l’obligació de potenciar l’estimació de la pròpia terra i dels valors culturals que ens defineixen com a poble i en aquest sentit considerem igualment important la tasca d’integració que l’escola duu a terme.

Tot això es concreta en una tasca de valoració i coneixement de les nostres pròpies formes d’expressió com són la llengua i les tradicions, així com la nostra realitat tant històrica i geogràfica com social, econòmica i política.

La llengua d’aprenentatge serà la catalana.

La llengua castellana s’introduirà a partir del primer curs d’Educació Primària, primer a nivell oral i progressivament a nivell d’expressió i comprensió escrita i del coneixement de l’ortografia i la gramàtica. Així s’arribarà a quart curs d’Educació Secundària amb el domini de les dues llengües.  

L’escola Tabor es defineix com apolítica[modifica]

En aquest sentit evitarà tota manifestació política partidista, bo i defensant únicament els principis generals del Dret Natural que desenvolupin els deures i drets fonamentals de la persona humana i de la seva dignitat.

L’escola Tabor pretén la formació integral dels infants[modifica]

 Concebem la persona com a un ésser singular, social i transcendent al qual volem donar una formació humana integral i harmònica que permeti el desenvolupament de totes les seves possibilitats, tant corporals com espirituals, i de totes les seves capacitats, tant d’assimilació com de relació, tant de creativitat com d’expressió.

Tot això mitjançant una educació activa i personalitzada que permeti la formació de la voluntat i de l’equilibri afectiu i obri camí a l’exercici d’una llibertat responsable a nivell individual i col·lectiu.

Considerem el treball com un testimoni de la dignitat de la persona, com un mitjà més per al desenvolupament de la seva essència, com un element de convivència amb els altres i com a mitjà per contribuir a la millora de la societat.

Potenciem, doncs, l’adquisició – paral·lela al desenvolupament humà – d’uns hàbits intel·lectuals i de treball, així com de tècniques d’apropament al món de la cultura que permetin una capacitació per a les activitat professionals i intel·lectuals.

Som conscients de la realitat en què vivim i intentem formar  alumnes amb voluntat de canvi  i amb visió de futur, de tal manera que creixin en  actitud de recerca, en capacitat d’admiració i en esperit crític.

Volem desvetllar la consciència de donar un sentit al món i a la vida, de cercar una actitud de servei que estimuli a prendre un compromís conscient, personal i col·lectiu en la construcció d’un món més humà i més just.

Enllaços externs[modifica]