Escola de Negocis de Harvard

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Escola de Negocis Harvard)
Infotaula d'organitzacióEscola de Negocis de Harvard
(en) Harvard Business School Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusescola de negocis Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1908
FundadorUniversitat Harvard Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuUniversitat Harvard Modifica el valor a Wikidata
Propietari de
Format per
Part deUniversitat Harvard Modifica el valor a Wikidata

Lloc webhbs.edu… Modifica el valor a Wikidata
Facebook: onlineHBS Twitter (X): HarvardHBS Instagram: harvardhbs Modifica el valor a Wikidata
Un aula de l'Escola de negocis Harvard durant una classe.

L'Escola de Negocis de Harvard (en anglès, Harvard Business School o HBS) és una de les escoles de postgrau de la Universitat Harvard i una de les principals escoles de negocis del món.

Va ser fundada en 1908 dins de la Facultat d'Humanitats, a Cambridge (Massachusetts), passant a ser un centre separat en 1913. La seva primera promoció constava de 59 estudiants. En els anys 1920, la grandària de la promoció va aconseguir una xifra de 500 estudiants. En 1927, l'escola es va traslladar a la seva actual localització, Allston, a l'altre costat del Riu Charles. En 1965 van ser admeses les primeres dones per cursar un MBA.

L'escola ofereix un programa a temps complet de MBA, un programa doctoral DBA i diversos programes d'educació d'executius, no ofereix en l'actualitat el Executive MBA. Les Publicacions de l'Escola de negocis d'Harvard, editen llibres de negocis, eines gerenciales per a Internet, casos d'estudi i la famosa revista de negocis Harvard Business Review.

Actualment té 1.800 estudiants de MBA, 91 alumnes del Doctorat DBA, i un total de 234 professors. El preu de la matrícula actual d'un MBA és de 101.660 dòlars.

Reputació[modifica]

L'Escola de negocis Harvard és una de les institucions educatives amb major prestigi del món i apareix de manera consistent en el llistat de les millors escoles de negocis dels Estats Units, sempre entre les cinc primeres i alternant-se amb les mundialment prestigioses Stanford GSB, Escola de negocis Booth i Escola Wharton.

Actualment se situa en el primer lloc segons O.S. News (compartint plaça amb Stanford GSB), tercera segons la llista de Financial Times (darrere de Wharton i l'Escola de negocis de Londres), segona segons la revista Business Week (darrere de Chicago Booth), i quarta segons la revista The Economist (rànquing també liderat per Chicago Booth).

Unitats acadèmiques[modifica]

Les facultats de l'escola de negocis estan dividides en deu unitats acadèmiques: Contaduría i Gerència, Negocis, Govern i Economia internacional, Gerència emprenedora, Finances, Gerència General, Màrqueting, Negociació, Organitzacions i mercats, Comportament organizacional, Estratègia i Tecnologia i Gerència d'operacions.

Programa MBA[modifica]

L'escola de negocis d'Harvard ofereix un programa MBA de dos anys. El primer any està constituït per cursos obligatoris i el segon per cursos electius. L'admissió per al programa és un dels processos més selectius del món sencer, guardant especial cura en l'experiència dels candidats, diversitat i excel·lència acadèmica, mostra de lideratge, i diversitat d'origen.

Actualment el programa té 900 estudiants, dividits en deu seccions (A-J). Estadísticament, el 98% dels estudiants que ingressen aconsegueixen graduar-se.

Honors acadèmics[modifica]

El més gran honor acadèmic a l'escola de negocis és el Baker Scholar, el qual es lliura al millor 5% dels graduats.

L'estudiant o estudiants que rebin les millors notes en el primer any són premiats amb el Ford Scholar.

Professors notables[modifica]

Antics alumnes notables[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escola de Negocis de Harvard