Símbols de Sant Guim de Freixenet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Escut de Sant Guim de Freixenet)
Símbols oficials de Sant Guim de Freixenet
Escut de Sant Guim de FreixenetEscut de Sant Guim de Freixenet
Infotaula de banderaBandera de Sant Guim de Freixenet

L'escut oficial de Sant Guim de Freixenet (Segarra) té el següent blasonament:

Escut caironat: d'or, un freixe fruitat de sinople, acompanyat a la punta d'un geminat en faixa de sable. Per timbre una corona mural de poble.[1]

Va ser aprovat el 22 de setembre de 1989 i publicat en el DOGC l'11 d'octubre del mateix any amb el número 1205.

Heràldica[modifica]

El freixe és un senyal parlant al·lusiu al nom de "Freixenet". A sota hi ha la representació del ferrocarril, ja que el poble de Sant Guim de Freixenet va néixer a començament del segle XX al voltant de l'estació de tren de la línia Barcelona-Lleida.

Bandera[modifica]

La bandera oficial de Sant Guim de Freixenet és d'origen heràldic i té la següent descripció:

Bandera apaïsada de proporcions dos d'alt per tres de llarg, groga, amb el freixe verd centrat enmig del drap i dues estretes faixes negres a la base, tal com apareixen a l'escut.[2]

Va ser aprovada en el Ple de l'Ajuntament el 23 d'agost de 1990 i publicada en el DOGC el 7 de setembre del mateix any amb el número 1340.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «ANUNCI relatiu a l'aprovació de l'escut heràldic del municipi de Sant Guim de Freixenet.» (pdf). DOGC num. 1205, 11-10-1989. [Consulta: 20 novembre 2009].
  2. «ANUNCI relatiu a l'aprovació de la bandera municipal de Sant Guim de Freixenet (Segarra).» (pdf). DOGC num. 1340, 07-09-1990. [Consulta: 20 novembre 2009].