Escut de Santa Maria de Palautordera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut de Santa Maria de Palautordera

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perSanta Maria de Palautordera Modifica el valor a Wikidata
Altres detalls
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

L'Ajuntament no ha aprovat encara la versió heràldicament correcta definida per la Direcció de Governament de les Administracions Locals de la Generalitat de Catalunya i en manté un escut que no compleix la normativa de l'heràldica cívica catalana ni el Reglament de Símbols d'Ens Locals de Catalunya adaptant un segell local del segle xviii.[1][2]

D'atzur, un palau torrejat d'or sumat d'un colom contornat d'argent acompanyat de dos arbres de sinople. Terrassat de sinople carregat de ones d'argent i atzur.

Proposta oficial[modifica]

Escut heràldic proposat per a Santa Maria de Palautordera

L'escut de Santa Maria de Palautordera hauria de tenir el següent blasonament, segons la proposta d'Armand de Fluvià, conseller heràldic de la Generalitat de Catalunya:

Escut caironat: d'or, un palau obert torrejat de sable somat d'un tord d'atzur amb les ales esteses i acompanyat de dos arbres de sinople, un a cada costat. Per timbre, una corona mural de vila.[3][1]

Història[modifica]

Es tracta d'unes armes parlants, en què el palau i el tord al·ludeixen al topònim de Palautordera, amb el tord d'atzur referent també a la Tordera i els arbres com a senyal tradicional.

Referències[modifica]