Escut de Vistabella del Maestrat

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'escutEscut de Vistabella del Maestrat
Escut de Vistabella del Maestrat.svg
Escut oficial de Vistabella del Maestrat.
Detalls
Tipus escut d'armes
Adoptat per Vistabella del Maestrat
Adoptat 27 desembre 2004
Modifica dades a Wikidata

L'escut de Vistabella del Maestrat és el símbol representatiu oficial del municipi valencià de Vistabella del Maestrat (l'Alcalatén). Té el següent blasonament:

« Escut quadrilong de punta redona. En camp d'atzur, torre d'or de tres cossos decreixents sobre quatre besants d'or, i superada d'un altre, acostada de dues creus de Montesa, antiga i moderna. Al timbre, corona reial oberta.[1] »

Història[modifica]

L'escut va ser aprovat per Resolució de 27 de desembre de 2004, del conseller de Justícia i Administracions Públiques, publicada en el DOGV núm. 4.939, de 4 de febrer de 2005.

Es tracta de l'escut tradicional de la vila, que ja apareix a la llinda de la porta de l'Ajuntament, amb data de 1559. La torre faria al·lusió a l'antic castell de la localitat, d'origen àrab, del qual queden actualment unes poques restes. Les creus recorden l'orde de Montesa, que van ostentar el senyoriu en obtindre-lo per la dissolució de l'orde del Temple (1312) i fins l'abolició dels senyorius al segle XIX. De fet, Vistabella va quedar despoblada el 1381 i va obtenir nova carta de poblament el 1382 del mestre de Montesa.[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]