Església Ortodoxa Ucraïnesa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

«Església Ortodoxa Ucraïnesa» té aquests significats:

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Església Ortodoxa Ucraïnesa
  • Església Ortodoxa Autocèfala Ucraïnesa (EOAU) (1924–15 de desembre de 2018; 20 de juny de 2019–), amb origen canònic de l'Església Ortodoxa Polonesa. Va restablir la seva independència declarant-se independent de l'Església Ortodoxa d'Ucraïna el 20 de juny de 2019 després d'un conflicte dins de l'EOU, com a Església Ortodoxa Autocèfala Ucraïnesa Canònica (EOAU-C).
  • Església Ortodoxa d'Ucraïna (EOU), establerta per una unió de l'Església Ortodoxa Ucraïnesa (Patriarcat de Kíev) (EOU-PK), l'Església Ortodoxa Autocèfala Ucraïnesa (EOAU) i alguns membres de l'Església Ortodoxa Ucraïnesa (Patriarcat de Moscou) (EOU-PM), el 15 de desembre de 2018.
  • Església Ortodoxa Ucraïnesa (Patriarcat de Kíev) (EOU-PK) (1992–15 de desembre de 2018; 20 de juny de 2019–), que va restablir la seva independència declarant-se independent de l'Església Ortodoxa d'Ucraïna el 20 de juny de 2019 després d'un conflicte dins de l'EOU.
  • Església Ortodoxa Ucraïnesa (Patriarcat de Moscou) (EOU-PM) (1990–), una església que va establir la independència de l'Església Ortodoxa Russa; l'església era anteriorment com una església autònoma sota la jurisdicció de l'Església Ortodoxa Russa.