Església de fusta de Fåvang

Infotaula de geografia físicaEsglésia de fusta de Fåvang
Imatge
TipusBé cultural, església i Stavkirke Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaRingebu (Noruega) Modifica el valor a Wikidata
Map
 61° 25′ 37″ N, 10° 13′ 13″ E / 61.4269°N,10.2203°E / 61.4269; 10.2203
Dades i xifres
Patrimoni de Noruega

L'església de fusta de Fåvang és un temple luterà a municipi de Ringebu, Oppland, Noruega. Encara que és considerada popularment com una stavkirke, no ho és en sentit estricte, tot i que conté algunes parts construïdes en la tècnica d'aquest tipus d'esglésies.

Al contrari de les stavkirke, originals de l'edat mitjana, l'església de Fåvang va ser construïda després de la reforma protestant, entre 1627 i 1630. En la seva major part, el material va ser obtingut de restes d'antigues stavkirke demolides a la vall de Gudbransdal, i potser es va aixecar en l'emplaçament d'una altra vella església d'aquest tipus. Les parts més antigues corresponen a fusta tallada entre 1150 i 1250.

El constructor podria haver estat el conegut Werner Olsen Skurdal, qui va treballar en la remodelació de l'església de Vågå entre 1625 i 1627, i que va realitzar importants obres de restauració en les stavkirke de Ringebu i de Lom.

Encara que la seva construcció s'inspirava en les stavkirke, en la seva història va passar per diverses remodelacions que van alterar el seu aspecte significativament, com l'expansió de la seva planta en forma de Creu grega. Aquestes característiques alienes a les stavkirke, a més de la data de la seva construcció, són suficients perquè els experts no la incloguin dins de les 28 stavkirke noruegues considerades "autèntiques".

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Església de fusta de Fåvang