Església de la Verge de Gràcia

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Església de la Verge de Gràcia
Imatge
Dades
TipusEsglésia parroquial Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xvii - 
Característiques
Estat d'úsEsglésia
MaterialPedra local
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaViver (Alt Palància) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPlaça de l'Angel
Map
 39° 55′ 16″ N, 0° 35′ 48″ O / 39.9212°N,0.5968°O / 39.9212; -0.5968
Bé immoble de rellevància local
Identificador12.140-9999-000004
Activitat
Diòcesibisbat de Sogorb-Castelló Modifica el valor a Wikidata

L'església parroquial de la Verge de Gracia i a l'arcàngel Sant Miquel de Viver (Alt Palància) està situada en la Plaça de l'Àngel i va ser construïda a principis del segle xvii, si bé compta amb ampliacions i reformes posteriors.

Del temple destaca en la seua façana la torre campanar, que es va construir en l'any 1608. Té 25 metres d'altura i les seues sòlides parets més de 2 metres de gruix. És de planta quadrada amb arestes de carreus amb vuit finestres de campanes i està coronada per un templet octogonal recentment restaurat. En les seues parets es troben diverses làpides romanes i una escrita en 1608 per Francisco Diago en la qual assenyala la construcció de la torre i la canalització de l'aigua a la font de l'Assumpció.

Adossada en part al costat Oest de la torre, veiem la façana de l'església parroquial. Exteriorment consta d'una nau central amb creuer i contraforts.

A l'interior el temple és elegant, d'estil renaixentista, d'ordre corinti, claustral, amb bons altars de fusta i alguns frescos de bona escola. Destaquen les pintures de l'artista de Viver, Rafael Posades.

Referències[modifica]

Aquest article incorpora material procedent de la pàgina web de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que mitjançant una autorització va permetre agregar contingut i imatges i publicar-los sota llicència GFDL.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Església de la Verge de Gràcia