Església parroquial de Sant Llorenç o de la Purificació de Vilar de Canes

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Església parroquial de Sant Llorenç o de la Purificació de Vilar de Canes
Imatge
Dades
TipusEsglésia parroquial Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVilar de Canes (l'Alt Maestrat) Modifica el valor a Wikidata
Map
 40° 21′ 30″ N, 0° 03′ 57″ O / 40.358256°N,0.065725°O / 40.358256; -0.065725
Bé immoble de rellevància local
Identificador12.02.134-002

L'església parroquial de la Purificació de la Verge de Vilar de Canes (província de Castelló, Espanya) és d'ordre corinti i va ser construïda a la fi del segle xviii per l'arquitecte Francisco Monfort, veí de Benassal, construint-se sobre les ruïnes d'una antiga capella.

Va ser destruïda durant la guerra civil i reconstruïda totalment amb l'aportació econòmica dels veïns de la localitat, conservant-se intacta la seva portalada.

Consta d'una nau senzilla i existeixen alguns altars de l'època de la seva construcció durant el segle xviii.

El Campanar va ser reconstruït parcialment en finalitzar la guerra civil, i està rematat amb adorns sobre els seus vèrtexs. Presenta planta quadrada. En el campanar, està instal·lat el rellotge públic de la localitat, de pèndol, sense automatisme electrònic, i les dues campanes que anuncien amb el seu tradicional volteig manual l'inici d'alguna de les festivitats de la localitat. La campana major, té 75 cm de diàmetre i uns 244 kg de pes, aprox., amb jou construït en fusta d'olivera i contrapès de pedra llaurada subjecta per quatre herrajes. La campana menor, té 50 cm de diàmetre i uns 75 kg de pes aproximadament, amb jou construït en fusta d'olivera, subjecte per dos herratges.

Referències[modifica]

Aquest article incorpora material procedent de la pàgina web de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que mitjançant una autorització va permetre agregar contingut i imatges i publicar-los sota llicència GFDL.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Església parroquial de Sant Llorenç o de la Purificació de Vilar de Canes