Arxiu Municipal de Granollers: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
mCap resum de modificació
Línia 19: Línia 19:
'''Consulta:'''
'''Consulta:'''


La seu de l'Arxiu Municipal de Granollers és al '''carrer de Sant Josep, 7 (telèfons 93 842 67 37 i 93 842 67 62, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat'''), on hi ha les oficines, un espai de consulta i un dìpòsit de documents. L'Arxiu d'Imatges, que forma part de l'Arxiu Municipal, està ubicat en un altre edifici, a la seu de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental (c. de l'Olivar, 10), on l'Arxiu Municipal també té altres dipòsits de documents.
La seu de l'Arxiu Municipal de Granollers és al '''carrer de Sant Josep, 7 (telèfons 93 842 67 37 i 93 842 67 62, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat'''), on hi ha les oficines, un espai de consulta i un dìpòsit de documents.
L'Arxiu d'Imatges, que forma part de l'Arxiu Municipal, està ubicat en un altre edifici, a la seu de [[l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental]] (c. de l'Olivar, 10), on l'Arxiu Municipal hi té altres dipòsits de documents.


'''L'horari de consulta''' de l'Arxiu Municipal de Granollers és, de dilluns a divendres, d'11 a 14.30 hores, i dimecres, també, de 16 a 18.30 hores. Per consultar imatges, cal concertar cita prèvia, al telèfon 93 861 19 08 (Carme Pérez) o a l'adreça electrònica cperez@ajuntament.granollers.cat. També es poden consultar documents digitalitzats a l'Arxiu Digital, d'accés lliure (http://www.granollers.cat/arxiu/arxiu-digital-0).
'''L'horari de consulta''' de l'Arxiu Municipal de Granollers és, de dilluns a divendres, d'11 a 14.30 hores, i dimecres, també, de 16 a 18.30 hores. Per consultar imatges, cal concertar cita prèvia, al telèfon 93 861 19 08 (Carme Pérez) o a l'adreça electrònica cperez@ajuntament.granollers.cat. També es poden consultar documents digitalitzats a l'Arxiu Digital, d'accés lliure (http://www.granollers.cat/arxiu/arxiu-digital-0).

Revisió del 12:38, 9 des 2019

L'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) és l'arxiu de l'administració local responsable de recollir, organitzar, conservar i difondre la documentació que genera l'ajuntament de Granollers, els seus patronats i les empreses municipals, així com gestionar, conservar i fer accessible a la ciutadania la documentació històrica de la capital del Vallès Oriental. Aquest equipament gestiona més de 2.000 metres de documents, del segle XII fins a l'actualitat, en suports i formats ben diversos: pergamins, paper, llibres, fotografies, diapositives i CD, a més de fonts orals i audiovisuals d'interès històric.

Aquest Arxiu és obert a la donació de documents textuals i icònics d'interès històric o cultural. Per tant, tracta i acull, de manera permanent, cessions i donacions tant de particulars com d'entitats, associacions, empreses i comerços, amb l'objectiu de contribuir a la conservació i a la difusió del patrimoni documental de la ciutat.

Funcions:

  • Rebre la documentació que genera cadascun dels departaments i organismes de l'Ajuntament de Granollers, segons el Sistema de gestió documental establert per l'Arxiu.
  • Assessorar els diferents departaments municipals per al tractament de la documentació.
  • Contribuir al funcionament de l'Administració local posant els documents a disposició dels departaments de l'Ajuntament, quan cada servei municipal els necessiti per a la gestió administrativa.
  • Rebre la documentació que persones, famílies, entitats i empreses dipositen o cedeixen a l'Ajuntament.
  • Classificar els documents de cada fons segons les funcions de la institució o persona que els ha generat.
  • Descriure els documents per fer-los accessibles.
  • Determinar quina és la documentació municipal que s'ha de conservar o destruir en funció de valors administratius, jurídics o històrics, seguint les directrius de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental (CNAATD).
  • Conservar i preservar els documents en dipòsits adequats, utilitzant els recipients i materials que millor en garanteixin la conservació.
  • Participar en les iniciatives culturals que contribueixen a la difusió del patrimoni documental municipal.
  • Posar la documentació a disposició dels investigadors i d'altres persones interessades en la nostra història.
  • Assessorar els usuaris sobre les característiques i la informació que contenen els documents.

Consulta:

La seu de l'Arxiu Municipal de Granollers és al carrer de Sant Josep, 7 (telèfons 93 842 67 37 i 93 842 67 62, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat), on hi ha les oficines, un espai de consulta i un dìpòsit de documents.

L'Arxiu d'Imatges, que forma part de l'Arxiu Municipal, està ubicat en un altre edifici, a la seu de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental (c. de l'Olivar, 10), on l'Arxiu Municipal hi té altres dipòsits de documents.

L'horari de consulta de l'Arxiu Municipal de Granollers és, de dilluns a divendres, d'11 a 14.30 hores, i dimecres, també, de 16 a 18.30 hores. Per consultar imatges, cal concertar cita prèvia, al telèfon 93 861 19 08 (Carme Pérez) o a l'adreça electrònica cperez@ajuntament.granollers.cat. També es poden consultar documents digitalitzats a l'Arxiu Digital, d'accés lliure (http://www.granollers.cat/arxiu/arxiu-digital-0).

A la pàgina web de l'Arxiu Municipal de Granollers també es pot accedir al Quadre de fons d'aquest equipament, amb un recull arxivístic detallat sobre la documentació dipositada.[1] A més, s'hi pot consultar tota la informació d'interès ciutadà relacionada amb aquest Arxiu.

Referències

Enllaços externs