Mesitornis mònia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot estandarditza crida a infotaula per facilitar-ne el manteniment.
Actualitzar enllaços de referència (falta aplicar format) i denominacions alternatives
Línia 2: Línia 2:
| autoritat = [[Émile Oustalet|Oustalet]] et [[Guillaume Grandidier|Grandidier]], 1903.
| autoritat = [[Émile Oustalet|Oustalet]] et [[Guillaume Grandidier|Grandidier]], 1903.
}}
}}
El '''mesitornis mònia''' <ref>[http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/233/Fitxes/catal%C3%A0/M/100/ Comissió dels Noms dels Ocells en Català. Diccionari dels ocells del món: Ocells no passeriformes. Fundació Barcelona Zoo (Zoo de Barcelona); Institut Català d'Ornitologia; TERMCAT, Centre de Terminologia]</ref> o '''mesitornis de Bensch'''<ref>[http://www.termcat.cat/ca/Cercaterm Mesitornis de Bensch a CERCATERM] Rev. 24/01/2012</ref> (''Monias benschi'') és una [[espècie]] d'[[ocell]] de la [[família (biologia)|família]] dels [[mesitornítid]]s (''Mesitornithidae'') i única [[espècie]] del [[gènere (biologia)|gènere]] '''''Monias'''''. Habita estepes subdesèrtiques del sud-oest de [[Madagascar]].
El '''mesitornis mònia'''<ref>[https://www.termcat.cat/ca/cercaterm/fitxa/MzUzNDI0Mg mesitornis mònia a CERCATERM]</ref> (''Monias benschi''), abans denominat '''Mesitornis de bec corvat'''<ref>[https://avibase.bsc-eoc.org/species.jsp?avibaseid=E3662B23C447ED41 ''Monias benschi'' a Avibase]</ref> o '''Mesitornis de Bensch'''<ref>[https://avibase.bsc-eoc.org/species.jsp?avibaseid=E3662B23C447ED41 ''Monias benschi'' a Avibase. Veure, al final, l'apartat "Altres sinònims".]</ref> , és una [[espècie]] d'[[ocell]] de la [[família (biologia)|família]] dels [[mesitornítid]]s (''Mesitornithidae'') i única [[espècie]] del [[gènere (biologia)|gènere]] '''''Monias'''''. Habita estepes subdesèrtiques del sud-oest de [[Madagascar]].


== Referències ==
== Referències ==

Revisió del 02:46, 25 oct 2022

Infotaula d'ésser viuMesitornis mònia
Monias benschi Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata  
Dades
Nombre de cries1,4 Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Vulnerable
UICN22692971 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdreMesitornithiformes
FamíliaMesitornithidae
GènereMonias
EspècieMonias benschi Modifica el valor a Wikidata
Oustalet et Grandidier, 1903.
Distribució
Endèmic de

El mesitornis mònia[1] (Monias benschi), abans denominat Mesitornis de bec corvat[2] o Mesitornis de Bensch[3] , és una espècie d'ocell de la família dels mesitornítids (Mesitornithidae) i única espècie del gènere Monias. Habita estepes subdesèrtiques del sud-oest de Madagascar.

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mesitornis mònia