Pere Francesc de Montanyans: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
retocs
Categoria militars catalans
Línia 13: Línia 13:


[[Categoria:Senyors catalans històrics]]
[[Categoria:Senyors catalans històrics]]
[[categoria:Militars catalans]]

Revisió del 09:10, 23 set 2012

Pere Francesc de Montanyans i d'Horta[1][2] o també Francesc Pere de Montanyans[3], (principis del s.XVI, Barcelona - ?) fou cavaller, castlà del castell de Terrassa i senyor d'Horta.

Per herència posseïa el forn públic de Terrassa. El 1522, l'arquebisbe de Tarragona i Lloctinent General de Catalunya, Pere de Cardona, adjudicà l'herència d'Honorat Dimas de Montanyans, mort intestat, al seu fill Francesc Pere de Montanyans. Fou fill d'Honorat Dimas de Montanyans i nét de Francesc de Montanyans i d'Isabel de Corbera. Alhora també era besnét del cavaller Antoni Guillem de Montanyans. Es casà amb Magdalena de Torrelles[3] filla de Pere Antoni de Torrelles[3]; tingueren almenys un fill: Honorat Jaume de Montanyans i de Torrelles[3], que presidí el Consell de Terrassa en el 1543. D'ell en va sortir la idea de substituir l'església de Sant Fruitós per una de nova anomenada Sant Esperit.

Referències

  1. "…senyors que s'han succeït en la possessió de la castlania del Castell de Terrassa: Pere de Vallseca, Antoni Guillem de Muntanyans, Pere Francesc de Muntanyans.."Salvador Cardús i Florensa. Terrassa medieval: visió històrica. Tall. Gràf. J. Morral, 1960 [Consulta: 12 setembre 2012]. 
  2. "..Posseiren la castlania del castell de Terrassa, entre altres: Pere de Vallseca, Antoni Guillem de Muntanyans, Pere Francesc de Muntanyans, un altre Antoni Guillem de Muntanyans, Francesc de Muntanyans, Miquel de Cruïlles.." Els Castells catalans. R. Dalmau, 1967 [Consulta: 12 setembre 2012]. 
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 Testament de Magdalena el 19-11-1537. Pergamí 6-6-11 (A-6). Arxiu del Castell de Vilassar de Dalt