Secretariat de l'ONU: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: da:FN-sekretariatet
Línia 4: Línia 4:


==Responsabilitats==
==Responsabilitats==
N

Les responsabilitats del secretari general són:
Les responsabilitats del secretari general SÓN INICIATIVES SOLIDARIES
* donar suport per a resoldre les disputes internacionals
* donar suport per a resoldre les disputes internacionals
* administrar les operacions del manteniment de la pau
* administrar les operacions del manteniment de la pau
Línia 17: Línia 17:


El secretari general també pot aconsellar al Consell de Seguretat sobre situacions que, segons la seva opinió, poden amenaçar la pau i la seguretat internacional.
El secretari general també pot aconsellar al Consell de Seguretat sobre situacions que, segons la seva opinió, poden amenaçar la pau i la seguretat internacional.
PASAR EN MARXA INICIATIVES SOLIDAREAS L'ONU HA DISSANYAT UN CALANDARI QUE SAN ASSENYALATMÉS D'UN CENTENAR DE DATAS DURANT L'ANY.


==Proposta==
==Proposta==

Revisió del 13:46, 29 oct 2012

El Secretariat de l'ONU o la Secretaria General de l'ONU és un dels òrgans principals de les Nacions Unides, i està dirigit pel Secretari General de les Nacions Unides, assistit per un equip de professionals internacionals. Proveeix informació, estudis i les instal·lacions que són necessàries pels cossos de l'ONU i les seves reunions. Està encarregat de dur a terme les tasques segons la instrucció del Consell de Seguretat, de l'Assemblea General i de l'ECOSOC. Segons la Carta de les Nacions Unides l'equip de treball ha de ser elegit per sol·licitud amb els "estàndards més alts d'eficiència, competència i integritat", tenint en compte la importància de reclutar persones de totes les àrees geogràfiques.

La Carta de les Nacions Unides estableix que l'equip de treball no ha de buscar ni de rebre instruccions de cap autoritat que no sigui l'ONU mateixa. Cada estat membre de l'ONU ha de respectar el caràcter internacional del Secretariat i no ha de intentar influenciar-lo. El Secretariat és l'únic òrgan responsable de l'elecció del seu equip de treball. Avui dia el secretari general és Ban Ki-moon.

Responsabilitats

N Les responsabilitats del secretari general SÓN INICIATIVES SOLIDARIES

  • donar suport per a resoldre les disputes internacionals
  • administrar les operacions del manteniment de la pau
  • organitzar congressos i conferències internacionals
  • obtenir la informació necessària per a la implementació de les decisions del Consell de Seguretat
  • consultar als governs dels estats membres la seva opinió sobre les diverses iniciatives.

Dues oficines importants del Secretariat són:

  • L'Oficina del Coordinador d'Afers Humans
  • Departament de les Operacions del Manteniment de la Pau

El secretari general també pot aconsellar al Consell de Seguretat sobre situacions que, segons la seva opinió, poden amenaçar la pau i la seguretat internacional. PASAR EN MARXA INICIATIVES SOLIDAREAS L'ONU HA DISSANYAT UN CALANDARI QUE SAN ASSENYALATMÉS D'UN CENTENAR DE DATAS DURANT L'ANY.

Proposta

El 21 de març, 2005 el secretari general Kofi Annan va proposar la realització de diverses reformes al Secretariat, i va anunciar la seva intenció de designar a un conseller científic, de crear una oficina per la "construcció de la pau", d'establir un mecanisme per a la presa de decisions amb un gabinet i d'enfortir les seves funcions de mediació.

Secretaris

Els secretaris de l'ONU al llarg de la seva història:

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Secretariat de l'ONU