Diferència entre revisions de la pàgina «Indústria farmacèutica»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Robot: Reemplaçament automàtic de text (-{{Citació necessària}} +{{Citació necessària|data=novembre de 2012}}, -{{CN}} +{{Citació necessària|data=novembre de 2012}})
m (Robot: Reemplaçament automàtic de text (-{{Citació necessària}} +{{Citació necessària|data=novembre de 2012}}, -{{CN}} +{{Citació necessària|data=novembre de 2012}}))
Les noves tècniques, la fabricació de molècules més complicades i l'ús d'aparells cada vegada més cars han augmentat enormement els costos. Aquestes dificultats es veuen incrementades per la pressió per reduir els preus del sector, davant la preocupació dels governs per l'envelliment de la població i el consegüent augment de les despeses sanitàries, que suposen una part creixent dels pressupostos estatals.
 
Gran part de les empreses farmacèutiques tenen un caràcter internacional i filials a molts països. El sector, molt avançat tecnològicament, dóna ocupació a molts llicenciats universitaris, com biòlegs, bioquímics, químics, enginyers, microbiòlegs, farmacèutics, farmacòlegs, metges, físics i veterinaris, així com diplomats en infermeria. Aquests professionals treballen en recerca i desenvolupament (R+D), producció, control de qualitat, màrqueting, representació mèdica, relacions públiques o administració general. El 2006, les dues empreses farmacèutiques més grans del món eren les nord-americanes [[Pfizer]] i [[Merck & Co]]. Cadascuna d'elles dóna feina a unes 50.000 persones per tot el món, de les quals unes 7.000 són llicenciats universitaris. <!--L'any passat{{Citació necessària|data=novembre de 2012}} es van facturar arreu del món 350.000 milions de [[dòlar]]s en medicaments{{Citació necessària|data=novembre de 2012}}.-->
 
== Situació actual ==
 
=== Desenvolupament d'agents quirals ===
El desenvolupament d'agents quirals és una tendència de la indústria farmacèutica. El 1983 representaven el 3% dels medicaments, mentre que actualment arriben a un 70% dels nous fàrmacs.{{CNCitació necessària|data=novembre de 2012}}
 
La [[Quiralitat (química)|quiralitat]] (del [[grec]], ''chiros'', mà), pot influir sobre les propietats biològiques de les molècules. Per això, nombrosos fàrmacs de mescles racèmiques estan sent comparats amb els seus propis [[enantiòmer]]s actius.
851.856

modificacions

Menú de navegació