Castell de Balmoral: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m r2.7.2) (Robot afegeix: ur:بالمورل قلعہ
m r2.7.2) (Robot: Canviant jv:Kadhaton Balmoral a jv:Astana Balmoral
Línia 35: Línia 35:
[[it:Castello di Balmoral]]
[[it:Castello di Balmoral]]
[[ja:バルモラル城]]
[[ja:バルモラル城]]
[[jv:Kadhaton Balmoral]]
[[jv:Astana Balmoral]]
[[ka:ბალმორალის ციხესიმაგრე]]
[[ka:ბალმორალის ციხესიმაგრე]]
[[ko:발모럴 성]]
[[ko:발모럴 성]]

Revisió del 14:07, 24 nov 2012

Balmoral.

El Castell de Balmoral es troba situat a la propietat escocesa de Balmoral al comtat d'Aberdeenshire. El Castell de Balmoral fou adquirit per la reina Victòria I del Regne Unit i el seu espòs, el príncep Albert de Saxònia-Coburg Gotha, durant la dècada de 1850. Actualment és la residència de la Reina durant els mesos d'agost i setembre.

Durant una rutinària visita de la reina Victòria i el seu espòs als Highlands escocesos, la parella quedà enamorada de la propietat de Balmoral. L'any 1852 la parella comprà la finca de Balmoral i quatre anys després, el príncep consort iniciava la construcció de l'actual palau de Balmoral escassos metros al nord de l'antiga casa de la finca. El Palau ha sofert molts canvis des de l'any 1856, els més recents foren projectat pel duc d'Edimburg que redissenyà els extensos jardins de la finca.

El Palau és, avui en dia, una edificació romàntica inspirada en els antics castells escocesos i s'inscriu en el si d'una corrent de recuperació i admiració del llegat medieval que transcorregué a tot Europa al llarg del segle XIX. Altres clars exemples d'això és el castell de Sigmaringen al sud d'Alemanya.

La finca de Balmoral té més de 20.000 hectàrees (50.000 acres) en el qual hi treballen més de 50 treballadors a temps complet i 100 treballadors a temps parcial. L'explotació de la finca és la principal font de riquesa de la regió. Com a conseqüència de la duresa del clima, la pràctica agrícola és molt difícil i això provoca que sigui l'explotació forestal la principal font d'ingressos de la finca. Anualment visiten el castell un total de 85.000 persones.

Al castell de Balmoral hi nasqué la reina Victòria Eugènia de Battenberg, àvia del rei Joan Carles I d'Espanya.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Castell de Balmoral