Paratge natural municipal: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bestiasonica ha desplaçat la pàgina Paratge Natural Municipal a Paratge natural municipal: els noms comuns/genèrics van en minúscula
m Robot insereix {{ORDENA:Paratge Natural Municipal}}
Línia 10: Línia 10:
{{esborrany del País Valencià}}
{{esborrany del País Valencià}}



{{ORDENA:Paratge Natural Municipal}} <!--ORDENA generat per bot-->
[[Categoria:Paratges Naturals Municipals del País Valencià| ]]
[[Categoria:Paratges Naturals Municipals del País Valencià| ]]



Revisió del 10:40, 2 des 2012

El paratge natural municipal (PNM) és una figura legal aplicable a la Comunitat Valenciana. Fou aprovada en la llei 11/94 sobre espais naturals protegits de la Comunitat Valenciana[1] on es defineixen com àrees naturals que pel seu interès en l'àmbit local mereixen ser objecte de protecció. La declaració d'un PNM correspon al Govern Valencià, però la gestió recau sobre els ajuntaments promotors. S'encarrega de la mateixa un consell de participació on estan representats la Generalitat, l'Ajuntament, propietaris i altres agents socials o econòmics implicats. Aquest consell té caràcter consultiu, col·laborador i assessor. La declaració d'aquest nivell de protecció implica que en el paratge sols es permetran els usos i les activitats que siguen compatibles amb els recursos i valors que en motiven la declaració i que es concreten en el pla especial corresponent. L'aprovació d'aquest pla especial serà simultània a la declaració. En tots els casos la utilització urbanística dels terrenys resta exclosa.

Enllaços interns

Referències

  1. Parlament de la Comunitat Valenciana «LLEI 11/94, de 27 de desembre, de la Generalitat Valenciana, de Espais Naturals Protegits de la Comunitat Valenciana» (PDF) (en valencià i castellà). Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Presidència de la Generalitat Valenciana, Any XVIII, Núm 2.423, Dilluns, 9 gener 1995 [Consulta: 16 novembre 2012].